Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasajul Doamna Ghica ar putea fi deschis în august. Primarul Radu Mihaiu: „Avem o probabilitate foarte mare, undeva 80-90%”

Pasajul suprateran de la Doamna Ghica ar putea fi deschis până la sfârșitul verii, după aproape patru ani de la începerea lucrărilor în zonă. Scopul pasajului este de a fluidiza traficul din intersecția Străzii Doamna Ghica cu Șoseaua Colentina. Anunțul a fost făcut la Euronews România de către Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

„Pe pasajul de la Doamna Ghica vom circula in vara aceasta. Se finalizează, sper eu, luna aceasta sa se monteze ultimul element de tablier. Probabil, în august se va circula pe el.

Nu pot să promit acest lucru, dar avem o probabilitate de foarte, foarte mare, undeva 80-90%, sunt sigur de acest lucru, pentru că cea mai complicată parte a lucrării, cea pe care constructorul român nu știa să o facă, aceea de a monta efectiv tablierul, este pe cale să se finalizeze”, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, la Euronews România.

La rândul său, primarul general Nicușor Dan a estimat că în toamna asta se va putea circula pe Pasajul de la Doamna Ghica, în condiţiile în care până acum nu s-au înregistrat întârzieri în ce priveşte montarea tablierului.

"Din câte ştiu eu, termenul asumat pentru montarea în integralitate a tablierului este luna martie şi până acum nu au fost întârzieri. Imediat după luna martie urmează tot ce înseamnă asfalt... Deci, ca să nu zic vara asta, cred că în toamna asta o să circulăm pe pasajul de la Doamna Ghica", a precizat luni edilul Capitalei, potrivit Agerpres.

Finalizarea lucrărilor la pasajul de la Doamna Ghica figurează pe lista întocmită de reprezentanţii PNL Bucureşti, care îi cer primarului general să îndeplinească o serie de obiective în următoarele şase luni, pentru a-i menţine sprijinul politic. Astfel, circulaţia pe Pasajul Doamna Ghica ar trebui să se deschidă până pe 31 iulie, conform obiectivelor anunţate de către liberali. 

Pasajul Doamna Ghica trebuia să fie gata din octombrie 2020

Potrivit Trustului de Clădiri Metropolitane București, lucrările la Pasajul Doamna Ghica au început în octombrie 2019 și aveau inițial termen de finalizare luna octombrie 2020.

După aproape un an de blocaje, structura pasajului au fost finalizate în 2021. Abia la începutul anului 2022, Municipalitatea a reușit să finalizeze licitația pentru tablierul metalic, adică structura metalică a podului.

Potrivit Hotnews, contractul a fost atribuit firmei italiene Scandiuzzi, iar valoarea contractului este de 21,8 milioane de lei. Termenul de livrare este de șapte luni și jumătate, de la semnarea contractului. Nici acest termen nu a fost respectat, fiind o întârziere de câteva săptămâni deoarece Primăria Capitalei a avut conturile blocate.

Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție este de 110.034.377,95 lei fară TVA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE