Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul muzeu din România dedicat fotbalului își deschide porțile pe 1 noiembrie

Muzeul Fotbalului a fost inaugurat în Centrul Vechi din București. Este un proiect unic în România, primul muzeu dedicat fotbalului din țara noastră și nu numai. Tricoul purtat de Gică Popescu la Galatasaray, ghetele purtate de Hagi la echipa Națională, tricoul lui Ronaldo de la echipa națională a Braziliei. Microbiștii le vor putea admira începând cu data de 1 noiembrie. La deschiderea muzeului au fost prezenți și foști jucători din Generația de Aur.

Zeci de piese de colecție

Muzeul Fotbalului conține mai multe piese de colecție. Tricouri purtate de jucători legendari, cum ar fi Ronaldo Nazario, Luis Figo sau Gheorghe Hagi. De asemenea, în incintă este expusă și o replică a Cupei Mondiale. Fost căpitan la FC Barcelona, Gheorghe Popescu a a fost implicat în acest proiect.

Gheorghe Popescu: „Vor vedea tricoul pe care l-am purtat în finala cu PSG, 1-0, când am câștigat Cupa Cupelor. Deci sunt foarte, foarte multe exponate care vor crea emoție, vor crea bucurie pentru suporteri. Și sunt convins că vor fi foarte, foarte mulți jucători care vor dori să-și expună tricourile, neavând posibilitatea ca acasă să le vadă cineva”.

Muzeul va fi deschis de marți până duminică. Prețul unui bilet va fi de 49 de lei pentru adulți. Copiii care încă nu au împlinit vârsta de 7 ani vor avea acces gratuit. La inaugurare a fost prezent și primarul Capitalei, Nicușor Dan

Nicușor Dan: „Peste tot în lume, muzeele fotbalului sunt în primele 5-10 locuri vizitate. E bine că avem și noi unul în București, mai ales că avem o istorie importantă în fotbal. Trebuie să o promovăm”.

Muzeul Fotbalului din București a costat circa 1,5 milioane de euro și este o investiție 100% privată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE