Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Nicuşor Dan anunță că a semnat contractele de finanţare prin PNRR pentru modernizarea sistemului de semaforizare din Capitală

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a semnat contractele de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din Capitală (BTMS).

El a precizat, sâmbătă, pe Facebook, că valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 25 de milioane de euro, din care fonduri nerambursabile 12,5 de milioane de euro.

Patru etape pentru modernizarea sistemului de semaforizare din Capitală

Potrivit edilului general, modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă din Bucureşti se realizează în patru etape distincte, iar contractele semnate le vizează pe primele trei.

Nicuşor Dan a spus că prima etapă presupune modernizarea şi reconfigurarea a 85 de intersecţii, aferente unui număr de cinci radiale care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală: şoseaua Colentina, şoseaua Alexandriei, bulevardul Iuliu Maniu, şoseaua Bucureşti - Târgovişte, şoseaua Berceni.

El a precizat că această etapă include şi amplasarea în Capitală a 220 de staţii de încărcare maşini electrice. Primarul general a informat că, prin etapa a doua, se urmăreşte creşterea capacităţii centrului de trafic actual, iar a treia presupune modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar aflate în diverse stadii (fără conexiune prin fibră optică, bucle inductive nefuncţionale, etc.). El a punctat că se au în vedere noi soluţii de detecţie a vehiculelor (camere video, senzori magnetici, etc.).

Potrivit edilului general, în a patra etapă proiectul cuprinde reabilitarea/modernizarea a 194 de intersecţii semaforizate existente şi înrolarea în sistemul actual BTMS, la care se adaugă 80 de intersecţii sau treceri de pietoni nesemaforizate, dar care necesită semaforizare şi includere în BTMS. El a adăugat că pentru aceste investiţii Primăria Capitalei va aplica în cadrul altor programe de finanţare nerambursabilă.

Distribuie

Taguri