Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan: „Am început 2023 fără datorii. Bucureștiul a fost la un pas de faliment”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Primarul general Nicușor Dan a anunțat miercuri că Primăria Capitalei a început anul 2023 fără datorii curente, avertizând că Bucureștiul a fost la un pas de faliment.

„La sfârşitul anului trecut, am stins datoriile curente ale Primăriei Capitalei, deci am început anul 2023 fără datorii curente. De ce este asta important? Este important să avem încrederea mediului privat, bănci şi companii, pentru că e important ca la lucrările noastre să vină companii private care să lucreze - şi vin.

Şi am văzut un exemplu la sfârşitul anului trecut - a trebuit să împrumutăm repede 500 de milioane de lei, pentru a evita colapsul sistemului de termoficare şi, având această încredere, am reuşit", a precizat edilul Capitalei, într-o conferință pe tema situației financiare a Primăriei Capitalei, conform Agerpres.

Nicușor Dan a subliniat că „Bucureștiul a trecut realmente pe lângă un faliment” deoarece a fost la un pas de închiderea principalelor servicii publice.

Nicușor Dan a amintit că Primăria Capitalei avea datorii de trei miliarde de lei, cele mai mari sume fiind generate de transportul public și de termie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE