Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Finanţare de un milion de euro pentru sistemul de semaforizare inteligentă, în Capitală. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Publicat de: Euronews

Nicuşor Dan a declarat că a fost aprobată solicitarea de finanţare, prin PNRR, în valoare de un milion de euro, pentru etapele a doua şi a treia ale proiectului de modernizare şi extindere a sistemului de semaforizare inteligentă.

A doua etapă presupune modernizări aferente Centrului de trafic existent, software şi hardware, iar cea de a treia - modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS), dar aflate în diverse stadii de degradare.

În a patra etapă vor fi reabilitate sau modernizate 194 intersecţii semaforizate existente şi incluse în sistemul actual BTMS, la care se vor adăuga 80 de intersecţii sau treceri de pietoni, nesemaforizate, dar care necesită semaforizare şi includere în BTMS.

„Am mai făcut un pas în procesul de modernizare și extindere a Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS). A fost aprobată cererea de finanțare, prin PNRR, în valoare de 1 milion de euro, pentru etapele a doua și a treia ale acestui proiect. Această sumă se adaugă celor 11,5 milioane de euro obținute anul trecut împreună cu primăriile de sector pentru prima etapă, cea care vizează modernizarea și reconfigurarea a 85 de intersecții.

Cea de a doua etapă presupune modernizări aferente Centrului de trafic existent, software și hardware, iar cea de a treia - modernizarea a aproximativ 185 de intersecții existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar aflate în diverse stadii de degradare.

În a patra etapă vor fi reabilitate/modernizate 194 intersecții semaforizate existente și incluse în sistemul actual BTMS, la care se vor adăuga 80 de intersecții sau treceri de pietoni, nesemaforizate, dar care necesită semaforizare și includere în BTMS.”, a declarat Nicușor Dan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE