Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parcometre digitale în București: O echipă Euronews România a testat funcționalitatea lor

Capitala are, începând din acest weekend, 100 de parcometre complet digitale pentru plata parcărilor din centrul Bucureștiului.

Primăria a anunțat că numărul acestora va crește în curând la 300, iar o echipă Euronews a și testat funcționalitatea unui astfel de aparat.

Deocamdată parcometrele digitale au fost amplasate doar la parcările din centrul Capitalei. Am căutat un astfel de parcometru pentru a-l testa, dar multe dintre acestea sunt încă nefuncționale și învelite în folie de plastic.

În Piața Amzei, parcometrele au fost date în funcțiune

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews: Suntem lângă unul dintre cele 100 de aparate deja funcționale. Îl vom încerca acum. Primul pas este introducerea numărului de înmatriculare. Avem mai multe variante: abonament pe o zi, abonament pe o lună și plată pe interval orar. Selectăm și vedem ce avem de plată. 5 lei, plătim cu cardul. A durat câteva secunde, apoi chitanța pe mail sau tipărită.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, l-a invitat pe fostul ministru al Digitalizării Sebastian Burduja să testeze un astfel de aparat.

Două mașini ale Primăriei verifică automat dacă șoferii au plătit

Echipa Euronews a surprins chiar și momentul în care una din cele două mașini ale Primăriei verifică automat dacă șoferii au plătit parcarea în zona centrală. Cele două mașini sunt dotate cu camere, care sunt conectate la un soft, unde apare dacă șoferii au plătit sau nu parcarea.

Dacă numărul de înmatriculare nu apare în baza de date, se dă pe loc o sancțiune de 200 lei. Aceasta este pusă pe parbriz, dar și trimisă acasă. Fiecare din cele două mașini pot verifica peste 2.000 de mașini pe ora.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE