Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum se plătește parcarea în București. Primăria Capitalei a simplificat metodele

Primăria Capitalei a anunțat, joi, că a simplificat modul în care se poate plăti parcarea de către șoferii care folosesc parcările publice gestionate de Compania Municipală Parking București.

“Cetățenii au la dispoziție, începând de acum, modalități mai simple pentru plata”, a precizat viceprimarul Stelian Bujduveanu, potrivit unui comunicat a Primăriei Municipiului București.

Care sunt cele mai rapide metode pentru plata parcării în București

  • Scanarea, cu ajutorul telefonului personal, a QR Code-ului de pe panou, care ne direcționează către plată. Tot aici, vom selecta și intervalul de care avem nevoie: 1, 2, 3 sau 4 ore, abonament pentru o zi sau abonament pentru o lună.
  • Online, prin intermediul aplicației Parking București și al altor aplicații partenere. De asemenea, serviciul va fi disponibil, în curând, și prin platforma Ghișeul.ro.
  • SMS-ul către numărul 7458. Acesta trebuie să conțină doar numărul de ore (sau 1 zi) pentru care doriți să plătiți parcarea și numărul de înmatriculare al mașinii, fără a mai fi nevoie de confirmare.

De asemenea, parcarea mai poate fi plătită și prin tichete preplătite și tichete orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru).

La sfârșitul lunii februarie, Primăria Capitalei a modificat regulile pentru parcările din București. Astfel, tarifele diferențiate au fost eliminate și este aplicat un tarif unic de 5 lei pe oră.

Taxa se aplică pentru toate parcările publice din București aflate în administrarea Primăriei, iar regula a fost implementată începând cu data de 1 martie 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE