Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amendă între 1500 și 2500 de lei, pentru românii care blochează locurile de parcare

Posesorii care dețin locuri de parcare în București ar putea fi sancționați cu amenzi mari dacă blochează aceste spații cu diverse obiecte.

Reprezentanții Poliției Române sau chiar și cei ai poliției locale pot împărți cu ușurință amenzi în baza unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului București care vorbește despre aceste locuri plătite.

Conform HCGMB 124/2008, privind parcarea pe domeniul public, „amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare” se sancționează cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei!

Cum s-au schimbat tarifele la parcările din București, de la 1 martie

Tarifele diferențiate pe zone pentru parcarea în centrul Capitalei, cuprinse între 2,5 și 10 lei, vor fi eliminate și se va aplica un tarif unic de 5 lei pe oră pentru toate parcările publice din oraș aflate în administrarea municipalității, începând din 1 martie.

Astfel, în centru parcarea se ieftinește de la 10 lei la 5 lei pe oră, iar în zonele mai puțin centrale crește de la 2,5 la 5 lei pe oră.

-Parcarea se va plăti de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 - 20:00, iar tariful unitar va fi de 5 lei pe oră.

-Pentru acest interval orar este disponibil, pentru persoanele fizice, juridice și instituții și un abonament de 30 de lei pe zi sau de 500 de lei pe lună.

-Pentru riverani, abonamentul va fi de 50 de lei pe lună sau de 500 de lei pe an.

În cazul tarifelor pe baza de abonament, pentru utilizatorii riverani:

-Abonamentul este valabil pentru persoane fizice cu domiciliul sau reședința adiacente parcajului, și care posedă autoturisme înmatriculate în București, sau utilizate în baza unor contracte de leasing, precum și în baza unor contracte de comodat;

-Abonamentul permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia;

-Se pot aloca maximum două abonamente pentru fiecare unitate locativă.

-Tarifele pentru utilizarea locurilor de parcare se achită anticipat.

-Timpul de parcare poate fi prelungit prin oricare din modalitățile prevăzute mai sus sau prin achiziționarea unui abonament.

-În vederea prelungirii timpului de parcare, după expirarea timpului aferent plății oricărei opțiuni tarifare, plata pentru prelungirea intervalului orar se poate face fără penalități în maximum 15 (cincisprezece) minute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE