Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Se schimbă tarifele de parcare în București, de la 1 martie. Noile reguli de care trebuie să țină cont bucureștenii

Primăria Capitalei schimbă regulile pentru parcările din București. Astfel, tarifele diferențiate vor fi eliminate și se va aplica un tarif unic de 5 lei pe oră.

Taxa se aplică pentru toate parcările publice din București care se află în administrarea primăriei, iar regula va fi implementată de la 1 martie.

Noile tarife au fost stabilite în cadrul unui proiect de hotărâre, care a fost aprobat la finalul lunii decembrie 2022, de Consiliul General București.

Regulile pe care trebuie să le știe bucureștenii despre noile tarife

  • Tariful unic de 5 lei pe oră se va plăti pentru parcări în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08:00-20:00.
  • Persoanele fizice, juridice și instituțiile pot obține un abonament de 30 de lei pe zi sau 500 de lei pe lună, pentru intervalul menționat.
  • Riveranii vor plăti abonamentul la prețul de 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an.
  • În cazul abonamentului, valabilitatea este de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 - 20:00, în toată zona unică de tarifare.
  • Plata abonamentului permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.
  • Riveranii pot face abonament dacă dețin autoturisme înmatriculate în București, sau utilizate în baza unor contracte de leasing, precum și în baza unor contracte de comodat.
  • Tarifele pentru utilizarea locurilor de parcare se achită anticipat.
  • Taxele se pot plăti prin tichete preplătite, tichete eliberate de operator sau parcometru, SMS, online.

Mașinile electrice, parcare gratuită timp de un an

Proprietarii de mașini electrice și hibride înregistrate în București pot utiliza gratuit parcările publice de utilitate generală din București, conform unui alt proiect de hotărâre adoptat în decembrie 2022 de Consiliul General. Aceștia beneficiază un singur an de gratuitate.

Pentru a beneficia de această scutire de taxe, posesorii auto au obligația de a înregistra mașina în Registrul informatic al autoturismelor electrice și hibride ținut de Operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al municipiului București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE