Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla recheamă în service peste 120.000 de mașini în SUA. Nereguli în cazul unor modele recent lansate

Compania Tesla recheamă în service 120.423 de mașini electrice în Statele Unite deoarece există riscul ca portierele să se deblocheze în cazul unei coliziuni. Avertismentul a fost lansat vineri de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), la doar câteva zile după ce producătorul de mașini electrice a anunțat o altă campanie de rechemări, relatează agenția Reuters.

Tesla, care este una dintre companiile conduse de miliardarul Elon Musk, a anunțat că a lansat o actualizare de software pentru a remedia această problemă, au precizat reprezentanții NHTSA. Update-ul poate fi realizat prin sistemul over-the-air (OTA).

Modelele Tesla, rechemate în service în SUA

Vor fi rechemate mașini electrice Tesla Model S și Tesla Model X, fabricate în perioada 2021-2023, deoarece nu respectă anumite standarde federale de siguranță privind protecția în cazul unui impact lateral.

Săptămâna trecută, Tesla a rechemat peste două milioane de vehicule în SUA. Este vorba despre cea mai mare campanie de rechemare în service din istoria companiei, care a vizat aproape toate vehiculele care circulă pe drumurile americane. Reprezentanții compania au precizat că rechemarea are ca scop instalarea de noi elemente de siguranță în sistemul său de asistență la condus Autopilot, după ce un organism federal de reglementare a identificat probleme de siguranță.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE