Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla recheamă în service peste două milioane de mașini, din cauza sistemului autopilot

Tesla recheamă în service peste două milioane de mașini, din cauza unei defecțiuni a sistemului de pilot automat, adică acel autopilot. Asta înseamnă aproape toate mașinile Tesla care circulă acum în SUA. Măsura vine după ce oficialii americani responsabili cu siguranța auto - adică Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) - au stabilit că sistemul care ar trebui să dea asigurări că șoferii sunt atenți atunci când folosesc modulul autopilot e defect.

Tesla recheamă în service peste două milioane de mașini

Cele 2,03 milioane de mașini sunt Model S, X, 3 și Y, comercializate în SUA, din anul model 2012. Este vorba despre mașinile produse din 5 octombrie 2023 și până pe 7 decembrie .

Rechemarea de acum este una fără precedent și vine după o lungă de investigație privind mai multe accidente care s-au produs în timp ce sistemul autopilot al mașinilor Tesla era în funcțiune. Unele dintre acestea au fost mortale, conform Reuters.

Constructorul auto american transmite că este la curent cu investigația și că va face o actualizare a sistemelor mașinii. Tesla presupune că toate acele controale ale sistemului software al Autopilotului "să nu fie suficiente pentru a preveni utilizarea abuzivă de către șofer" și ar putea crește riscul unui accident.

Sistemul permită mașinilor, practic, să conducă singure, să accelereze și să frâneze automat în timp ce păstrează banda de circulație. Autopilotul îmbunătățit, prin Autosteer, poate ajuta la schimbarea benzilor de circulație pe autostrăzi, dar nu le face autonome. Când Autosteer este activat, șoferul este obligat să fie atent.

NHTSA a mai deschis o investigație în 2017, tot pentru sistemul Autopilot,dar nu a luat nicio măsură atunci, Iar investigația actuală a fost făcută în urmă cu 12 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE