Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paradă pe două roți în Capitală. Membrii Vespa Club București au deschis sezonul de mers pe scuter

Peste 150 de membri ai Vespa Club București au organizat parada care deschide sezonul de plimbări pe scuter.

Polițiștii rutieri au impus restricții pe trasee, de la Biserica Anglicană până la Piața Constituției, astfel încât marșul să se desfășoare fără incidente.

Prin parada cu aer italian, oamenii au promovat mersul pe scuter. Dacă unii s-au bucurat de plimbarea prin centrul orașului, alții au venit să expună modele care au scris istorie.

"Este născută în 1985, culoare originală, ici-colo am stickere luate de-a lungul anilor", spune Mihai Vasile.

Roberta Leonardo, președinta Vespa Club București: "Aici, în București, regăsim foarte multe vespe care vin din Italia. Au fost restaurate, și (n. red. modele) clasice și moderne."

"Fac parte dintr-o comunitate drăguță, de oameni amabili. Ne încurajăm reciproc, femei, bărbați. Vespa e oportun pentru femei, poți păstra stilul", spune Teodora Drăgan, o pasionată de scutere.

Evenimentul a fost organizat de membrii din capitală ai Vespa Club România. Grupul este afiliat organizației mamă care adună pasionați din Europa întreagă.

Cristian Turcin, președintele Vespa Club România: "La nivel european suntem afiliați din 2013, mai bine de zece ani. Am crescut la nivel de membri, am ajuns în est să depășim țările din jur. Avem 350 de membri înregistrați în Vespa Romania."

Orice posesor de permis auto, categoria B, are dreptul să conducă un scuter cu o capacitate de cel mult 50 cm cubi. Pentru o putere mai mare a motorului avem nevoie de categoria A.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE