Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pădurea Amazoniană, în pericol, pe fondul alegerilor prezidențiale

Alegerile prezidențiale din Brazilia ar putea decide și viitorul pădurii Amazoniene. Actualul președinte crede că jungla ar trebui exploatată mai mult pentru câștiguri economice în timp ce contracandidatul său pledează pentru conservarea zonei.

Teritoriile indigene, exploatate

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă și spun că aproape jumătate din poluarea Braziliei provine din defrișări. La mijloc sunt locuitorii satelor indigene mici care ar putea să se trezească alungați din propriile case.

Dacă Jair Bolsonaro va câștiga încă un mandat de președinte, atunci el va avea mai multe pârghii pentru a-și duce planurile la sfârșit. Astfel, teritoriile indigene ar putea fi exploatate și mai mult pentru minerit și agricultură. Acest lucru ar afecta populația localităților mici din mijlocul pădurilor.

„Am fost amenințat cu arma de către un bărbat. Mi s-a spus că am o singură ieșire din situație, să plec. Am fost averizat că dacă nu plec din gospodăria mea de bună voie, voi fi omorât și cadavrul meu va fi aruncat în apă să fie mâncat de aligatori,” a spus un bărbat.

Brazilia s-a angajat ca din 2005 până în 2030 să reducă poluarea cu dioxid de carbon cu 43%. Cu toate acestea, în 2020, emisiile de gaze cu efect de seră au crescut cu aproape 10 procente. S-a întâmplat în pandemie, când la nivel mondial, emisiile au scăzut cu 7%, a arătat un studiu al Observatorului Climatic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE