Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJobs. BCR sprijină șansele tuturor la o viață mai bună

Banca Comerciala Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România.

Oferă servicii de bancă universală, leasing, pensii private, fonduri de investiții și produse de economisire-creditare pentru locuinţe, prin intermediul reţelei naționale de sucursale și centre de afaceri.

Misiunea BCR este de a contribui la crearea de prosperitate pentru România, sprijinind șansele tuturor la o viață mai bună și susținându-le încrederea în forțele proprii și în capacitatea de a-și atinge potențialul.

Pentru aceasta, BCR investește constant în acces sigur și facil la servicii financiare, banking pe înțelesul tuturor, consiliere financiară pe termen lung și produse care respectă potențialul fiecărui client. BCR a creat cel mai amplu și consistent program de educație financiară din România, “Școala de Bani”, prin cursuri pentru adulți și tineri, o expoziție mobilă de educație financiară pentru copii și o platformă digitală dedicată, toate acestea prin implicarea a peste 1.000 de profesori de educație financiară, experți ai BCR.

Cum arată jobul și angajatul viitorului în domeniul/industria în care activați?

Odată cu digitalizarea proceselor și în intern și în extern, o să observăm în sectorul bancar, o creștere a importanței joburilor cu valoare adăugată mare, a joburilor mai complexe.

O să asistăm la creșterea joburilor din zona de consiliere cu un nivel de competență ridicat, oameni care sunt capabili să gestioneze probleme cu un nivel de complexitate mai mare. Bancherul viitorului va fi mai puțin la costum și va procesa mai puține documente.

De asemenea, va avea mai mult timp pe care să-l dedice discuțiilor de calitate cu clienții. Va avea abilități de relaționare foarte bune și va fi capabil să se reinventeze permanent. De aceea, noi susținem oamenii să se adapteze la acest proces de transformare. Va fi, deopotrivă, o migrare și o dezvoltare de competențe.

Crește importanța joburilor pentru digitalizare De aceea, pentru noi, în BCR, intervenția pe resursa umană este foarte importantă, în ideea de a realiza această trecere de la ”monoskilling” la ”multiskilling”. Versatilitatea și capacitatea de a învăța, de a te adapta rapid la lucruri noi sunt esențiale. Vor fi foarte căutați oamenii cu skilluri diverse sau complementare care sunt capabili să facă joburi multiple.

Care este perspectiva companiei asupra modului încare tehnologia schimbă piața muncii din România?

Bankingul este și va continua să fie un domeniu făcut de oameni pentru oameni. Diferența va fi asigurată de folosirea datelor și a tehnologiei. Acum, mai mult ca oricând, avem susținerea tehnologiei și asta ne ajută să acordăm și mai mult din atenția noastră către interacțiunea directă cu oamenii.

În acest moment, construim un ecosystem tehnologic și de învățare în care bancherul viitorului să funcționeze cu mai multă deschidere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE