Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJobs. ICI, o companie cu o tradiție de peste 50 de ani în informatica din România

Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.

Ajuns la a șasea ediție, evenimentul va avea loc în perioada 15-16 noiembrie, între orele 10:00-17:00, în Hol AN din Rectorat.

Peste 100 de companii de top din domeniul ingineriei, din peste 20 de domenii de activitate, au pregătit pentru tine numeroase oportunități de carieră.

ICI București, sursă de experți în domeniul informaticii

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București), cu o tradiție și o prezență activă de peste 50 de ani în informatica românească, reprezintă cel mai important institut de cercetare-dezvoltare și inovare în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (IT&C) din România. ICI București a reușit să se mențină ca institut național de cercetare-dezvoltare reprezentativ în domeniul informaticii, atât la nivel național cât și la nivel internațional, asigurând un standard ridicat al activităților de cercetare-dezvoltare și inovare la nivelul marilor institute de cercetare pe plan european și internațional.

Încă de la înființare, ICI București a reprezentat o adevărată sursă de experți în domeniul informaticii, care prin studiile și cercetările realizate au contribuit la dezvoltarea acestui domeniu.

Activitatea principală a ICI București este reprezentată de realizarea proiectelor de cercetare - dezvoltare în domeniul TIC, suport pentru dezvoltarea societății informaționale.

Misiunea ICI București este aceea de a susține excelența în cercetare și inovare, pentru dezvoltarea economiei bazate pe cunoaștere în România și pentru o mai bună integrare în spațiul european și internațional de cercetare.

ICI participă la POLIJobs

La Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București), suntem determinați  să pregătim viitoarea generație pentru această lume aflată intr-o permanentă schimbare și să promovăm dezvoltarea unei industrii IT bazată pe valori precum responsabilitatea și etica. Participarea noastră la Târgul Universitar de Cariere POLIJOBS este o expresie a angajamentului nostru pentru a identifica, a susține și a dezvolta profesioniștii de mâine din domeniul TIC.

Cu o echipă de experți de înaltă calitate, participarea ICI București la POLIJobs oferă oportunitatea de a identifica și recruta viitoare talente , contribuind astfel la menținerea calității echipei institutului.

POLIJobs este un eveniment semnificativ, oferind o platformă excelentă pentru a promova atât instituția, cât și oportunități de carieră. Astfel reușim să comunicăm direct cu studenții și absolvenții care își doresc să lucreze într-un mediu de cercetare și dezvoltare de vârf, ceea ce poate duce la colaborări viitoare, proiecte și inovații în industrie.

Cum arată jobul și angajatul viitorului în domeniul/industria în care activați?

”Viitorul în domeniul informaticii se conturează ca un teritoriu fascinant, plin de provocări și oportunități excepționale, iar atât joburile, cât și angajații acestui sector vor juca un rol cheie în această evoluție. Transformarea rapidă a tehnologiei, cu inovații precum inteligența artificială, automatizarea și realitatea virtuală, deschide noi orizonturi în dezvoltarea și utilizarea acesteia. Astfel, joburile viitorului vor necesita o abordare multidisciplinară și o adaptabilitate continuă.

Angajatul viitorului din domeniul informatic va fi caracterizat de un set divers de competențe, precum abilități tehnice avansate, gândire critică și creativă, abilități de comunicare și colaborare la nivel global, dorința de învățare continuă și o conștiință etică puternică. Adaptabilitatea la schimbare va fi esențială, iar profesioniștii din IT vor trebui să fie pregătiți să se reinventeze și să abordeze provocările într-un mod inovator”, au declarat reprezentanții ICI.

Care este perspectiva companiei asupra modului în care tehnologia schimbă piața muncii din România?

”Observăm că tehnologia a devenit un factor-cheie în evoluția economică și socială, generând o cerere constantă de specialiști în domeniul IT. ICI București contribuie activ la pregătirea viitoarelor talente pentru aceste roluri prin programele de cercetare și educație pe care le oferă.

Tehnologia a dus la o transformare digitală semnificativă în diferite sectoare, precum sănătatea, finanțele, educația și administrarea publică. Acest lucru a creat oportunități pentru profesioniștii IT să dezvolte soluții inovatoare care să îmbunătățească serviciile și eficiența în aceste domenii.

Așadar, suntem determinați să ne implicăm în pregătirea viitoarelor talente, să promovăm inovația și să contribuim la dezvoltarea unei forțe de muncă IT competitive și adaptabile la cerințele tehnologice aflate în continuă schimbare”, au mai precizat oficialii companiei.

Când are loc PoliJOBS

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București găzduiește în perioada 15-16 noiembrie 2023 cel mai mare târg de job-uri din domeniul tehnic din acest an, PoliJOBS. Evenimentul va conecta companiile inovatoare cu unii dintre cei mai străluciți studenți și absolvenți.

PoliJOBS, ajuns la cea de a VII-a ediție, este un eveniment de referință pentru tinerii studenți, ingineri și pentru piața muncii din România. Organizat cu pasiune și dedicare de către Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, prin intermediul Biroului de Plasare a Forței de Muncă - PoliJOBS, evenimentul oferă o platformă esențială de interacțiune între studenți, absolvenți și potențiali angajatori.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE