Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Odesa și Harvok, atacate cu drone și rachete. Vladimir Putin susține că nu va trimite arme nucleare în spațiu

Rușii au atacat, din nou, azi noapte, Ucraina cu drone trase asupra orașelor Odesa și Harkov. Două persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite, în urma atacurilor. Șeful armatei ucrainene recunoaște că situația pe frontul de est rămâne dificilă. Între timp,  Franța anunță că va trimite, până în vară, Ucrainei 100 de drone kamikaze. De la Moscova, președintele Putin transmite că nu va trimite arme nucleare în spațiu.

Trupele ruse atacă intens în regiunea Donețk, din estul Ucrainei. Au fost lansate rachete S-300 împotriva zonelor rezidențiale din Kostiantinivka, unde au provocat pagube materiale însemnate, însă nu au fost înregistrate victime. Unii locuitori au pierdut totul. Vitalie locuiește în apartamentul său de peste 70 de ani. Însă acum nu se poate trăi acolo din cauza frigului.

Vitalie: „Asta este. Vă puteți imagina, totul e avariat. Sunt găuri, găuri peste tot. Tot e distrus. Tot.”

Femeie: „Ce să fac? Cu bunicul și bunica. El are 83, ea 80. Nu știu unde aș putea să merg.”

Ce i-a răspuns Dimitri Peskov secretarului american al Apărării

Pe măsură ce luptele continuă, la fel și războiul declarațiilor dintre Moscova și Occident. Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dimitri Peskov, i-a răspuns secretarului american al Apărării, care a declarat că, dacă Ucraina pierde, NATO va lupta împotriva Rusiei. Peskov a subliniat că „este o altă afirmaţie extrem de iresponsabilă, care va duce la o escaladare a tensiunii”.

Între timp, preşedintele Vladimir Putin a discutat cu Consiliul său de Securitate despre neutralizarea ameninţărilor în spaţiu și a dat asigurări că nu intenţionează să desfăşoare arme nucleare în spaţiu.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Voi şi cu mine am discutat deja despre declarațiile false pe care unele figuri din Occident le fac cu privire la presupusele noastre planuri de a desfăşura arme nucleare în spaţiu.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE