Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oameni salvați după 90 de ore de la cutremure. Speranțele de a găsi mai mulți supraviețuitori scad cu fiecare oră

Frigul, foamea și disperarea au pus stăpânire pe sutele de mii de oameni rămași fără adăpost, în urma cutremurelor care au lovit Turcia și Siria. Cu toate acestea, echipele de salvare continuă să scoată persoanele prinse sub dărâmături, chiar și la 90 de ore de la dezastru.

Un moment de speranță s-a petrecut în momentul în care un băiețel a fost salvat după ce a stat câteva zile sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite în provincia Hatay din Turcia. La scurt timp și tatăl sau a fost scos de sub ruine.

În orașul Antakya, unul dintre cele mai afectate de seisme, alte trei persoane au fost salvate, după ce au stat sub dărâmături timp de 90 de ore.

ONU a deblocat resurse pentru Siria

În Siria căutările continuă, în timp ce speranțele de a găsi supraviețuitori scad. ONU a anunțat că a deblocat peste 23 de milioane de euro pentru a accelera intervențiile în această țară devastată de război.

Primul convoi cu ajutoare a ajuns deja în zonele din nord-vestul Siriei, controlate de rebeli.  Însă mii de familii își petrec în continuare nopțile geroase în mașini și corturi improvizate.

Din acest motiv, Secretarul general al ONU spune că Siria are nevoie de mai multe resurse.

„Cu doar câteva ore în urmă, primul convoi al Națiunilor Unite a ajuns în nordul Siriei, prin punctul de trecere Bab al-Hawa. Acesta era format din șase camioane care transportă adăposturi și alte bunuri de primă necesitate. Alte ajutoare sunt pe drum, dar este nevoie de mult mai mult,” a explicat Antonio Guterres, Secretarul General al ONU.

În același timp, 80 de tone de ajutor umanitar au fost încărcate într-un avion din Grecia, cu destinația Adana din sudul Turciei. Iar Organizația Mondială a Sănătății va trimite echipamente medicale în ambele țări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE