Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O persoană a murit și alte cinci au fost rănite după ce o parcare cu patru etaje s-a prăbușit în New York

O parcare cu patru etaje s-a prăbușit în orașul New York. Un om a murit și cinci au fost răniți. Zeci de mașini au fost distruse. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele incidentului. Clădirea a fost construită în 1920.

Pompierii au căutat victime printre dărâmături

Parcarea supraetajată se află într-un cartier aglomerat, în apropiere de Podul Brooklyn și de Bursa din New York. Clădirea s-a prăbușit în jurul orei 16:00. A fost o mare șansă că în interior nu erau și șoferi veniți să-și ia mașinile. Toate victimele erau angajați ai parcării.

”Noi eram în clădirea de alături. Am auzit un zgomot puternic. Am crezut că s-a întâmplat ceva în clădirea în care ne aflam și am mers să verificăm dacă geamurile sunt întregi. Am văzut un nor de fum și când am deschis fereastra, am văzut că parcarea s-a prăbușit. Totul s-a prăbușit. Resturi, fum, mașini, de parcă se scufundau. Părea un film. A fost groaznic,” a declarat un bărbat.

Potrivit informațiilor preliminare, inițial, a cedat etajul doi al clădirii. Specialiștii au declarat că edificiul este complet “nesigur”, așa că pompierii au căutat victime printre dărâmături cu ajutorul unei drone. Pagubele vor fi stabilite pe parcurs. Clădirea care s-a prăbușit a fost construit în 1920 și autorizații de construcție au fost eliberat cu ani în urmă.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE