Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Statul New York, paralizat de ninsoare. A fost decretată stare de urgență

Statul New York a fost lovit de o furtună de zăpadă care ar putea fi catalogată, în orele care vin, ca fiind una de proporții istorice. Autoritățile au decretat stare de urgență, au emis avertizări de călătorie și au interzis circulația în unele zone după lăsarea întunericului.

Vestul statului New York a fost paralizat peste noapte de zăpadă. Guvernatorul a decretat, înainte să se lumineze, stare de urgență. Cea mai gravă situație este în continuare în orașul Buffalo. Aici, viscolul a venit însoțit de tunete și fulgere și a avut efect de lac. Aerul rece care s-a deplasat deasupra lacului Erie a preluat umezeala, lucru care a făcut ca zăpada căzută să fie mult mai grea.

Mark Poloncarz, reprezentantul autorităților locale din Erie, Buffalo: Dacă vă confruntați cu o întrerupere a curentului, lucru care s-a și întâmplat, din cauza căderilor de zăpadă, vă rugăm, vă rugăm, vă rugăm să nu porniți niciodată generatorul în casă sau în garaj. Ar trebui să fie la câțiva metri distanță de casa dumneavoastră, pentru că nu vrem ca salvatorii să iasă și să anunțe că cineva a murit din cauza monoxidului de carbon.

În orașul Buffalo, prognoza arată o ninsoare cum nu a mai fost de 20 de ani. Traficul a fost restricționat după ora 21. În alte zone, au fost emise avertizări de călătorie, iar camioanele au fost oprite la intrările pe autostrăzi.

În timpul furtunii de zăpadă, un avion de mici dimensiuni a aterizat de urgență pe un teren de golf, din Statele Unite. Acesta ducea 56 de câini la adăposturi din Wisconsin. Cei trei adulți, dar și animalele au supraviețuit.

Matthew Haerter, asistent șef Serviciul de Pompieri: Aceasta a fost o aterizare relativ catastrofală, au trecut prin copaci, aripile s-au desprins de avion și s-au oprit la câteva sute de metri de locul unde au încercat inițial să aterizeze.

Ninsorile abundente vor mai continua până duminică, spun meteorologii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE