Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Weekend cu prima ninsoare, în nordul țării. Anunțul făcut de meteorologii ANM

Dacă nu aveți cauciucuri de iarnă la mașină, ar fi momentul să le schimbați. De asemenea, ar fi cazul să scoateți din șifonier și hainele mai groase.

Din acest weekend vremea se răcește, iar în București am putea avea primii fulgi.

„Va exista o răcire a vremii și aceasta va fi resimțită mai tare în a doua jumătate a acestei săptămâni, mai ales sâmbătă și duminică, însă probabilitatea este mică să se transforme în lapoviță și ninsoare. S-ar putea să se transforme în lapoviță și ninsoare în partea nordică, centrală și estică a țării. Vorbim de Maramureș, Transilvania și zona Moldovei.

Ninsorile vor fi prezente mai ales în zona montană și nu doar la altitudini mari. În București posibilitățile de a ninge sunt mai mici, potrivit măsurătorilor noastre. Vremea va rămâne apropiată de limitele normale și cu precipitații în consecință, predomninant sub formă de ploaie.

Trecător ar putea fi și un episod de lapoviță, pe timpul nopții. Valorile vor fi în scădere, ne mai bucurăm de vreme caldă încă două zile, chiar dacă nu sunt resimțite. În zona de sud și de vest a țării vor fi și valori de 15 grade Celsius”, a declarat Oana Păduraru, meteorolog ANM, pentru Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE