Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aer polar peste România. Vremea se răcește în aproape toată țara

Vremea se răcește în aproape toată țara. Cu exceptia litoralului, vor fi minime noaptea de sub 10 grade. Temperaturile scăzute se mențin până sâmbătă, inclusiv.

„Pentru această săptămână, până spre finalul ei, ne vom aștepta la o vreme mult mai rece decât în mod obișnuit. Vorbim de o masă de aer rece, polar, venită dinspre latitudini nordice, care va staționa în zilele următoare, mai ales pe partea de centru, est și sud-est a Europei, implicit peste țara noastră”, a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM.

Vor fi minime noaptea de sub 10 grade

Meteorologul a mai adăugat că maximele vor fi între 12 și 20 de grade Celsius.

„Minimele vor coborî sub 10 grade în fiecare noapte, în mare parte din țară. Excepție va face litoralul și ne așteptăm în continuare la cele mai scăzute valori în depresiuni și în zona subcarpatică din sud, spre 1 - 2 grade. În plus, și vremea va rămâne schimbătoare, ca aspect, până sâmbătă, cu ploi în vestul, centrul și nordul teritoriului, în timp ce în sud vor apărea, de exemplu, miercuri și joi, câteva averse și descărcări după orele amiezii și la munte, la altitudini de peste 1.700 m, vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și se va mai depune ici-colo strat de zăpadă. Deja avem strat de zăpadă de până la 14 cm în zona Rețitiș - Ceahlău”, a mai spus meteorologul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE