Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prognoză meteo luna noiembrie. Meteorologii anunță că vom avea un sfârșit blând de toamnă

Acesta ar putea fi ultimul weekend cu vreme de primăvară. În capitală, cerul va fi variabil, iar temperatura maximă va ajunge până la 20 de grade Celsius.

În restul teritoriului, vântul va sufla slab până la moderat, iar în zonele montane, ceața își va face simțită prezența.

Totuși, meteorologii anunță că sfârșitul toamnei nu va avea aspecte extreme. În toată țara, temperaturile medii vor avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. Și cantitățile de precipitații estimate vor fi în general apropiate de cele normale în toate regiunile.

Și săptămâna viitoare, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice, pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Cum va fi vremea în luna noiembrie

„Se apreciază ca în luna noiembrie, cel puțin în nord, în următoarele săptămâni, valorile termice medii să se situeze ușor peste cele normale, iar pentru scurtă durată, în zilele imediat următoare, ne așteptăm la o vreme de toamnă autentică, iar ploile să își facă apariția pe suprafețe mici.

Din punct de vedere termic, deși tendința e de scădere, acestea nu vor face decât să se apropie de cele normale. Mâine se vor înregistra temperaturi între 13 și 21 de grade, cu o temperatură de 21 de grade în Capitală.

Weekendul viitor, cel puțin din materiale de care dispunem în acest moment va fi o schimbare, vor veni ploile.”, a declarat Oana Catrina, meteorolog ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE