Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O nouă stație de metrou în București. Când va fi dată în folosință

Noua stație de metrou din Berceni, prima construită de o primărie de sector, a fost finalizată. Linia de suprafață Tudor Arghezi va prelungi magistrala Pipera-Berceni cu aproape un kilometru și jumătate și va deservi, zilnic, aproape 12.000 de călători. Primii călători vor coborî în stație în primăvara anului viitor.

Peste 10.000 de călători sunt așteptați să tranziteze zilnic noua stație de metrou

Peste 10.000 de călători sunt așteptați să tranziteze zilnic noua stație de metrou de pe cea mai aglomerată magistrală: Pipera-Berceni. Construită din fonduri europene de Primăria Sectorului 4, linia de metrou a fost finalizată cu două luni înainte de termen. Autoritățile speră să atragă mai multe investiții în zonă.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: „E pentru prima oară când vorbim de o extindere a metroului în afara Bucureștiului, ceea ce deja creează o perspectivă.”

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: „Astăzi vorbim de investiții. Numai compania care se găsește vizavi de această stație de metrou, al doilea producător mondial de doze de aluminiu, a investit, odată cu demararea acestei investiții a Sectorului 4, încă 100 milioane de euro.”

Pentru cei care fac naveta din localitățile limitrofe, autoritățile vor construi, până la jumătatea anului viitor, și o parcare lângă metrou.

Locuitorii care trăiesc în județul Ilfov vor putea să-și lase mașina la intrare în stația Tudor Arghezi

Locuitorii care trăiesc în județul Ilfov vor putea să-și lase mașina la intrare în stația Tudor Arghezi. Se construiește o parcare cu aproximativ 400 de locuri. Iar apoi vor putea lua metroul de suprafață, cu care vor ajunge în București.

Călătorii vor putea circula pe noua linie de metrou anul viitor, în martie-aprilie.

Mariana Miclăuș, director general Metrorex: „Vom intra în faza de recepție a lucrărilor și, de asemenea, concomitent cu faza de recepție se va desfășura și perioada de probe și teste. Noi nu facem rabat de la siguranța și calitatea lucrărilor.”

Este prima dată când o stație de metrou este construită de o primărie de sector și nu va fi singura. Primăria Sectorului 4 a finalizat și studiul de prefezabilitate, pentru a prelungi magistrala Berceni - Pipera cu încă trei stații.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „În anii viitori, în mod sigur, balanța finanțărilor pe zona aceasta, cea de transport verde, va fi una care va înclina în mod clar spre acest tip de transport, în detrimentul celorlalte tipuri.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE