Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Metrorex: Soluții pentru a crește siguranța călătorilor

Metrorex caută soluții pentru a crește nivelul de siguranță a călătorilor, atât în spațiile publice ale stațiilor de metrou, cât și în trenurile de metrou. În acest sens, compania a inițiat acțiuni preliminare pentru implementarea unui proiect de investiții în două sisteme de protecție la peron: un sistem de protecție cu uși și un sistem de protecție cu porți.

La acest moment, documentația este încă în analiză, atât din cauza costurilor mari, necesare pentru demararea investiției și ulterior pentru activitatea de mentenanță, dar și pentru identificarea tipului de sistem care se poate instala în stațiile de metrou aflate în exploatare.

La stația Berceni, linia 1 (direcția Berceni – Pipera), va fi desfășurat un proiect pilot „Sistem de protecție a călătorilor din stațiile de metrou prin instalarea de porți de siguranță la peron”. Proiectul constă în montarea unei singure porți, urmând a se analiza comportamentul din punct de vedere tehnic, operațional, funcțional al cerințelor de siguranță impuse de exploatarea în regim, dar și al modului de utilizare de către călători.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE