Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sindicaliștii de la metrou amenință cu greva generală

Sindicaliştii de la metrou au pichetat marţi sediul Ministerului Transporturilor, cerând majorări salariale cel puţin egale cu rata inflaţiei din ultimii doi ani. Ei au amenințat că, în cazul în care solicitările lor nu vor fi soluționate, vor recurge la toate formele de protest, inclusiv la greva generală.

„Am demarat negocierile pentru încheierea contractului colectiv de muncă. Actualul expiră la 1 iunie. Am făcut propuneri. (...) Dacă nu ne vom înţelege, vom trece la următoarele forme de protest”, a declarat Marian Artimon, secretarul general al Unitatea Sindicatul Liber din Metrou (USLM).

„Astăzi pichetăm, apoi mitingurile, greva de avertisment şi greva generală. Noi nu dorim acest lucru, dar la momentul acesta, din păcate, Consiliul de Administraţie a mandatat conducerea executivă să negocieze, dar aceştia spun că nu au puterea să negocieze”, a mai spus Artimon, citat de Agerpres.

„În general, metroul bucureştean este subfinanţat. Preţul energiei a crescut cu 430% şi ne sunt ameninţate locurile de muncă, pentru că administraţia doreşte să taie costurile prin reducerea de personal”, a adăugat secretarul general al USLM.

De cealaltă parte, conducerea Metrorex a afirmat că reprezentanţii sindicatelor sunt consultaţi în conformitate cu legile dialogului social, în această perioadă existând negocieri pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă pentru perioada 2022-2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE