Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Incendiu cu degajări de fum la metrou Piața Romană. Circulația a fost reluată în zonă

Un tren a rămas blocat în această dimineață între stațiile de metrou Universitate și Piața Romană, din cauza unui incendiu cu degajări de fum. Călătorii au fost evacuații din stații, iar ciculația s-a desfășurat cu dificultate pentru o oră și jumătate.

Update 10:49. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară alternativ între Piața Romană și Unirii 2 pe un singur fir. Pe restul magistralei, circulația se desfășoară normal.

Update 9:59. 172 de persoane au fost evacuate, 25 de persoane asistate medical și două persoane au fost transportate la spital.

Update 09:53. La acest moment traficul rutier este restricționat pe segmentul de drum cuprins între Piața Universității și Piața Romană, ambele sensuri de deplasare și pe Bulevardul Lascăr Catargiu, dinspre Piața Victoriei către Piața Romană.

De asemenea, au fost aplicate restricții de trafic și din intersecțiile apropiate, pe străzile ce converg către Bulevardul Gheorghe Magheru.

În zonă au fost trimise 20 autospeciale de stingere și 39 SMURD.

Update 09:41. Incendiul a fost stins. Toți călătorii au fost evacuați din tunel către peron.

Update ora 09:35. A fost identificată sursa incendiului, se lucrează pentru stingere.

Călătorii, evacuați din trei stații

Update ora 09:15. Metroul este pe tunel, la o distanță de aproximativ 20-30 m de peron. În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. Din datele furnizate nu există victime. La stația de metrou Piața Romană se continuă intervenția pentru evacuarea călătorilor. La stațiile Victoriei si Universitate au fost evacuați toți călătorii.

Marți, 24 mai, începând cu ora 8:50, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 s-a desfășurat cu dificultate, din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni, informează Metrorex.

În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum.

Călătorii aflați în tren au forțat deschiderea ușilor, care a condus la blocarea trenului și deconectarea de la energia electrică.

Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei. De asemenea, acționează 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detașamentul Special de Salvatori

În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE