Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atenție, se deschid ușile Metrorex. Bucureștenii au văzut cum funcționează metroul

„Atenție, se închid ușile!” s-a auzit prima dată la metrou acum exact 43 de ani. De fapt, acum s-au deschis ușile. Bucureștenii au putut să viziteze dispeceratul central al Metrorex, acolo unde se monitorizează orice mișcare a trenurilor și pasagerilor.

Părinți cu copii, ori simpli curioși s-au așezat la rând pentru a intra în dispeceratul Metrorex, ca să vadă cum funcționează metroul.

De 43 de ani activitatea de la dispeceratul Metroex nu a fost întreruptă niciodată. 200 de angajați cu sute de camere și monitoare supraveghează neîntrerupt peroanele stațiilor și drumul trenurilor prin tunel.

Gabriel Tudor - dispecer de serviciu: Deservim instalațiile electroenergetice, preluăm tensiunea de la sistemul orășenesc, o transformăm și o furnizăm către serviciile metroului, adică asta înseamnă iluminat, ventilație, pompe și, cel mai important, înseamnă tensiune pentru alimentarea trenului de metrou.

În noiembrie 1979 metroul bucureștean avea șase stații. În prezent, lungimea rețelei de metrou se întinde pe 78 de kilometri distribuiți pe cinci magistrale. Din păcate, Metroul bucureștean nu poate funcționa fără subvenție. În fiecare an, Metrorex primește o parte din bani de la buget.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE