Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

IAȘI. Primarul crede că a găsit soluția pentru problema traficului: elevii din ciclul primar să înceapă cursurile mai târziu

Primarul din Iași vrea să schimbe ora de începere a cursurilor pentru elevii din clasele primare. Edilul crede că în acest fel se va rezolva problema traficului intens din oraș la primele ore ale dimineții.

 Decongestionarea traficului în zonele aglomerate

Începerea cursurilor la ora 8:30 pentru ciclul primar este propunerea pe care primarul Mihai Chirica o va înainta Inspectoratului Școlar Județean. Acesta spune să au fost realizate studii referitor la traficul din oraș, iar cifrele vor fi date în perioada următoare. În ultimii doi ani, numărul mașinilor înmatriculate în Iași s-a dublat, iar în prezent sunt peste 260 mii de mașini. Pentru decongestionarea traficului în zonele aglomerate au fost create benzi unice pentru mijloacele de transport în comun și a fost suplimentat numărul tramvaielor și al autobuzelor.

Unii părinți spun că fac mai puțin cu tramvaiul – 15 minute, decât cu mașina, unde drumul până la școală poate dura mai mult cu 20-30 de minute. De partea cealaltă sunt părinți pentru care soluția nu este bună. Ei își lasă copiii la școală în drum spre locul de muncă, iar modificarea i-ar obliga pe copiii să aștepte în fața școlii sau în interior până încep orele. În plus, există și părinți care au mai mulți copii în clase diferite, iar unii vor începe la ora 8, iar alții la 8:30.

Sunt și școli care încep la 7:45 sau la 8:15, însă, toate acestea nu rezolvă problema traficului din oraș, mai ales că la periferia municipiului s-au construit multe blocuri și case, iar mii de oameni vin să lucreze în oraș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE