Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasajul Domnești, deschis traficului după mai mulți ani de blocaje. Autoritățile promit eliminarea ambuteiajelor din sudul Capitalei

Pasajul suprateran de la Domnești de pe centura Capitalei a fost deschis circulației, vineri, după ce lucrările au fost reluate în vara anului 2020.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că prin finalizarea lucrărilor este eliminat un punct de blocaj care „mulţi ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii Bucureşti”.

"Este un moment aşteptat de ani de zile, atât de cei care locuiesc în zonă, cât şi de cei care tranzitează Centura Capitalei. Prin deschiderea circulaţiei pe acest pasaj, este eliminat un punct de blocaj care, mulţi ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii Bucureşti.

După deschiderea circulaţiei inclusiv pe pasajele Berceni şi Olteniţa, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureştiului vor fi eliminate", a precizat Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

De asemenea, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a precizat că verificările au fost finalizate de Comisia de recepţie şi se întocmesc ultimele documentele necesare deschiderii traficului rutier pe pasajul Domneşti.

"Sensul giratoriu suspendat de la Domneşti va contribui la eliminarea aglomeraţiei rutiere care se formează acum în această zonă din cauza intersectării la nivel a Centurii Capitalei", a afirmat Pistol.

Lucrările la Pasajul Domnești, finanțate cu bani europeni

Pasajul Suprateran Domneşti are o lungime de 0,536 kilometri şi lucrările au fost finanţate prin POIM, fonduri externe nerambursabile 2014 - 2020, cu valoarea de 91,552 milioane de lei, fără TVA.

Asocierea SC Straco Group SRL - SC Comnord SA - SC Specialist Consulting SRL a fost desemnată să realizeze acest proiect. Pentru că firma Straco a intrat în insolvență, lucrările au fost continuate de o altă companie.

"Având în vedere că liderul Asocierii, SC Straco Grup SRL, a intrat în procedură de insolvenţă şi neavând capacitatea financiară pentru continuarea lucrărilor, s-a găsit o soluţie de includere a unui subantreprenor, respectiv SC Tracon SRL, care în luna decembrie 2020, a preluat lucrările asumându-şi finalizarea lucrărilor de construcţie a Pasajului Domneşti", a precizat CNAIR.

Potrivit sursei citate, pasajul Domneşti, împreună cu alte obiective de infrastructură, a fost gândit şi implementat de CNAIR la sfârşitul anului 2017 pentru fluidizarea traficului la nivelul municipiului Bucureşti.

Pasajul suprateran de la Domneşti, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, se află la intersecţia dintre strada Prelungirea Ghencea - DJ602 şi Centura Bucureşti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE