Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O cafenea cu purceluși a fost deschisă în Japonia

După cafeneaua cu pisici, Japonia dă naștere unui nou trend: cafeneaua cu purceluși. Un loc unde iubitorii de animale și de cafea își pot savura băutura preferată în compania unor porci în miniatură.

La această cafenea din Japonia, purcelușii se îngrămădesc să primească mângâieri. Cel mai mult le place să doarmă îngrămădiți în poala clienților.

Client: Sunt atât de mici și drăguți. Vreau să iau unul acasă acum.

Client: Ne-am gândit că o cafenea cu purcei este ceva diferit deoarece copiii nu au ocazia să îi țină sau să îi mângâie mereu.

Purcelușii sunt animale de companie foarte curate și prietenoase

Porcii în miniatură nu cresc mai înalți de 40 de centimetri. Sunt animale de companie foarte curate și prietenoase, spun clienții cafenelei.

Shiho Kitagawa, director la cafeneaua Mipig din cartierul Harajuku din Tokyo: Fiecare porc este unic. Fiecare are propria lui personalitate. S-ar putea să observați că unul este mai puternic, iar altul mai blând.

Japonia a dat trendul cafenelelor cu animale de companie, dar și exotice, de la bufnițe la vidre.

Dr. Bruce Kornreich, profesor de științe clinice la Colegiul de Medicină Veterinară al Universității Cornell din Ithaca, N.Y: Există tot mai multe dovezi că deținerea de animale de companie poate oferi oamenilor beneficii pentru sănătatea mintală și fizică. 03.22

Studiile arată că interacțiunea cu animalele poate scădea tensiunea arterială, poate reduce durerile de cap și riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, ne ajută să facem față stresului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE