Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parcul Simon Bolivar din Ecuador, este renumit pentru iguanele mari de uscat care locuiesc aici. Turiștii vin de departe ca să le vadă plimbându-se sau lenevind în copaci. 

Iguana, parte din cultură

„Numele <Parcului Iguanelor> e dat de o specie de iguane de uscat care trăiește aici. Parcul e vizitat de turiști din țară și din străinătate. Le place cum trăiesc și cum se mișcă prin parc. Pot fi într-adevăr foarte jucăușe și, în realitate, se poartă foarte frumos cu oamenii. Nu le este frică de ei,” a explicat Luis Triguero, ghid.

În Parcul Iguanelor locuiesc 250 de șopârle uriașe. Acestea deja sunt semi domesticite, și se bucură de mâncare gratuită și compania vizitatorilor. Turiștii le aduc semințe, banane, salată verde și pâine.

„Este o tradiție a orașului. Iguana este parte a culturii orașului Guayaquil și turiștii trebuie să vină aici să le vadă, daca au oportunitatea,” a spus Marco Aurelio, turist brazilian.

„Iguana este un animal foarte calm. Nu este agresiv si de aceea e plăcut să te bucuri să le vezi urcând în copaci, coborând, mergând alene. Suntem fericiți sa vedem natura si creația lui Dumnezeu,” a spus Marina Pinto, turist.

Femelele iguane din parcul Simon Bolivar depun de obicei între două și 20 de ouă. Când ouăle ecluzează, puii sunt trimiși în alte parcuri din oraș și din țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE