Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nokia prezintă noile telefoane cu Android care pot fi reparate acasă

Compania Nokia a prezentat, luni, la Mobile World Congress (MWC), primul ”self-fix phone” din gama telefoanelor de buget cu Android, concepute pentru a putea fi reparate acasă. Tehnologia dezvoltată printr-un parteneriat cu firma iFixit le va permite utilizatorilor să efectueze reparații simple, precum înlocuirea bateriei uzate sau a ecranului spart, potrivit Euronews.com.

HMD Global, firma-mamă a Nokia, vrea să îi încurajeze pe oameni să folosească dispozitivele o perioadă mai lungă de timp.

”Este important deoarece oamenii spun că vor să își păstreze telefoanele mai mult timp ca niciodată. Analizăm date care arată că oamenii își păstrează telefoanele trei, patru, patru ani și jumătate în prezent”, a explicat Adam Ferguson, șeful departamentului de marketing de produs al HMD Global.

”Și pentru a putea face acest lucru, uneori trebuie să înlocuiești piesele care nu mai funcționează bine, de exemplu, un ecran crăpat. Poate că vrei o baterie nouă dacă performanța a început să scadă treptat. De aceea, facem ca acest lucru să fie cât mai ușor posibil pentru utilizatorii obișnuiți”, a adăugat el.

Modelul G22 pe care îl poți repara singur a fost prezentat în cadrul MWC alături de telefoanele C22 și C32.

Telefoanele pe care le poți repara singur pot avea o durată de viață mai mare

Specialiștii în domeniul tehnologiei spun că noile modele prezentate de Nokia se vor adresa utilizatorilor cu buget redus.

"Dacă ne uităm la multe dintre piețele unde aceste produse se vând sunt foarte bine și există o împărțire destul de echilibrată între bărbați și femei, de exemplu, tind spre un public mai tânăr. Nu uitați că este vorba adesea de persoane care ar putea trece de la telefoanele clasice la smartphone-uri sau care au pentru prima dată un al doilea smartphone", a adăugat Ferguson.

Reprezentanții Nokia spun că G22 este conceput pentru a avea o durată de viață mai mare datorită faptului că poate fi reparat de utilizator. Mai mult, ei speră că oamenii care încă nu și-au schimbat telefonul în 2022 să cumpere acum un nou smartphone.

"2022 a fost un an plin de provocări pentru întreaga industrie (...) Știm, desigur, că mulți oameni au amânat achiziționarea unui nou telefon și sperăm că acesta va fi un telefon Nokia a și sperăm că acest lucru se va întâmpla în 2023", a declarat Lars Silberbauer, CMO la HMD Global, conform sursei citate.

Totodată, specialiștii Nokia spun că toate cele trei smartphone-uri pe care le-au prezentat la Mobile World Congress (MWC) au baterii ce țin trei zile.

Nokia mizează pe telefoane accesibile realizate din materiale reciclabile

Cu o cameră foto de 13 megapixeli, Nokia C22 vine dotat cu un display rezistent la apă și la praf și cu o carcasă din metal concepută pentru a proteja telefonul atunci când este spălat din mână.

C33 are carcasa din spate realizată din sticlă, o caracteristică care nu se întâlnește în mod normal la acest nivel de preț, și o cameră foto de 50 MP. De asemenea, G22 este prezentat ca fiind un model sustenabil deoarece are carcasa fabrică din plastic 100% reciclat. Nokia susține că va avea, de asemenea, o calitate audio mai bună, datorită tehnologiei OZO Playback, și o cameră de 50MP.

"Sunt, așadar, în mare parte telefoane de buget. Deci, genul de concurenți la care v-ați putea uita sunt cei de la RealMe, Xiaomi, Motorola, acest tip de telefoane.

"Oamenii care se află pe piața de buget cred că sunt în căutare de lucruri de bază. Așa că eu cred că durata de viață a bateriei este foarte importantă și toate aceste telefoane au baterii mari în ele, care dau o longevitate bună", a adăugat Cowton.", spune Hannah Cowton, redactor la publicația Tech Advisor.

Potrivit specialiștilor, Nokia G22 vine instalat cu Android 12 și nu Android 13, cea mai nouă variantă a acestui sistem de operare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE