Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mobile World Congress 2023. Tot ce trebuie să știți despre evenimentul din acest an: de la 6G la Metavers

Cea mai mare conferință de telefonie mobilă și telecomunicații din Europa a revenit. Mobile World Congress (MWC) începe luni, când cei mai puternici factori de decizie din domeniul tehnologiei vor fi prezenți la Barcelona, alături de alți peste 75.000 de participanți.

Iată un sumar cu privire la așteptările de la conferința de anul acesta și cum va avea impact asupra orașului Barcelona.

5G avansează - dar 6G este, deasemenea, pe ordinea de zi

5G va fi una dintre temele principale ale conferinței, cea de-a cincea generație de rețele mobile aducând deja mai multe date – mai rapid – către milioane de dispozitive din întreaga Europă. A stimulat deja îmbunătățiri ale realității virtuale și ale metaversului, iar lățimea de bandă crescută s-a dovedit importantă pentru o gamă largă de sectoare, de la tehnologie la medical.

Și, deși 5G este încă în curs de dezvoltare și noi tehnologii sunt construite pe deasupra, ochii vor fi, de asemenea, ațintiți asupra succesorului său la MWC.

Deși la câțiva ani distanță de finalizare, a șasea generație de rețea mobilă - 6G - va fi necesară pentru lumea noastră din ce în ce mai conectată, cu cazuri de utilizare populare, inclusiv vehicule autonome cu conducere autonomă (sau zburătoare), orașe inteligente, realitate virtuală și augmentată, precum și explorarea spațiului.

Extinderea metaversului

Companiile își vor prezenta primele aventuri în metavers, care schimbă încet, dar sigur modul în care trăim, lucrăm și ne jucăm. MWC prezintă metaversul ca o modalitate prin care experiența clienților va fi „complet transformată” în următorii cinci ani.

Printre subiectele care vor fi explorate și prezentate la evenimentul din acest an vor fi modul în care metaversul poate transforma educația, tehnologiile imersive și dacă este vorba despre viitor, un moft sau o fraudă.

Start-up-uri prezentate la 4YFN

„Accentul se va concentra pe combinarea realității fizice și virtuale și asupra modului în care aceasta se aplică unor soluții concrete pentru oameni”, a declarat Miquel Martí, CEO la Tech Barcelona, ​​o asociație privată non-profit care sprijină ecosistemul digital și tehnologic din Barcelona, ​​pentru Euronews Next .

În timp ce evenimentul este dominat de companii de telecomunicații și tehnologie de mare nume, partea care este mai interesantă pentru organizația lui Martí este evenimentul marginal de start-up Four Years From Now (4YFN) din cadrul MWC.

Prezintă cele mai recente start-up-uri care sunt susceptibile să aibă un impact mare în lumea tehnologiei, unul dintre ei fiind încoronat câștigătorul 2023 al Premiilor 4YFN la un spectacol în timpul conferinței.

Impact asupra Barcelonei

În special pentru Tech Barcelona, ​​MWC este o șansă de a arăta start-up-urile cu care lucrează și de a le ajuta să construiască conexiuni.

„Vom oferi membrilor noștri și start-up-urilor noastre șansa de a vorbi pentru a face o prezentare pentru milioane, poate că peste 50 de companii vor prezenta aici în sală pentru eveniment”, a spus Martí.

În ceea ce privește scena tehnologică din Barcelona, ​​pentru Martí, evenimentul va aduce companiile și investitorii înapoi în oraș și îi va vedea reînnoindu-și angajamentul față de acesta ca loc de afaceri.

„Ne așteptăm ca ei să fie mai interesați de ceea ce facem și de modul în care ne dezvoltăm proiectele și afacerile locale”, a spus el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE