Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan, despre vila din Aviatorilor renovată cu șapte milioane de euro: Colegii au verificat şi eu am semnat

Primarul general Nicușor Dan a vorbit, miercuri, pentru prima oară, despre fostul sediu al PNL de pe Bulevardul Aviatorilor, care se renovează cu peste șapte milioane de euro de către RA-APPS. Edilul a evidențiat că vila ”face parte dintr-o zonă construită protejată” și că a semnat autorizaţia de reamenajare, după ce a verificat că lucrările sunt strict interioare și nu afectează fațada.

”Această clădire face parte dintr-o zonă construită protejată, competenţele de emitere a autorizaţiilor de construire sunt împărţite în Bucureşti, conform legii, între primarul municipiului şi primarii de sector. (...) Noi dăm pe zone protejate.

Am primit o cerere, aşa cum primim orice cerere de emitere de autorizaţie de construire, am verificat că lucrările sunt exclusiv interioare, mai puţin o scară exterioară care nu se vede din stradă. Şi a fost un proiect pe care, evident, colegii mei l-au verificat şi pe care eu l-am semnat", a afirmat Nicuşor Dan.

Primarul general a mai precizat că presa a solicitat municipalității informații cu privire la autorizaţia de construire în cazul fațadei imobilului, planul de situaţie şi ceilalţi coeficienţi, însă nu a dat nimănui planurile interioare.

”Discuţia este că noi avem o lege cu privire la ce este public cu privire la o autorizaţie de construire. Şi legea pe chestiunea asta este foarte bună. Ea spune că este publică faţada, aşa numitul plan de situaţie, adică cât din terenul respectiv este ocupat şi mai sunt publici coeficienţii de genul ce suprafaţă este construită, cât are subsolul, cât este suprateran.

Încă de acum câteva luni am primit de la mai multe instituţii de presă solicitări de informaţii cu privire la această autorizaţie şi am răspuns tuturor conform legii şi am dat informaţiile legale: faţada, planul de situaţie şi ceilalţi coeficienţi. Nu am dat nimănui planurile interioare", a explicat edilul Capitalei, potrivit Agerpres.

Întrebat în ce scop se renovează vila, Nicușor Dan a răspuns că solicitarea a fost adresată de RA-APPS.

”Noi am verificat că nu se pune cine ştie ce suprafaţă pe faţadă, dacă există memoriul de rezistenţă. (...) Noi am primit o cerere din partea administratorului care este RA-APPS şi am verificat că el este administratorul şi am dat autorizaţia", a adăugat Nicuşor Dan.

Marcel Ciolacu, despre renovarea vilei din bulevardul Aviatorilor: Lucrările sunt suportate din bugetul RA-APPS. Guvernul nu a alocat bani

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul nu a alocat bani pentru lucrările de consolidare ale imobilului din Bulevardul Aviatorilor nr. 86, fost sediu de partid, deoarece costurile investiţiei sunt suportate din bugetul RA-APPS.

Şeful Executivului a mai precizat că din datele care i-au fost furnizate de la Secretariatul General al Guvernului respectivul imobil este clasat ca monument istoric, potrivit Agerpres.

Vilă de pe bulevardul Aviatorilor, renovată de RA-APPS cu aproape șapte milioane de euro

O investigaţie Recorder susţine că Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) investeşte în mod netransparent aproximativ șapte milioane de euro, bani publici, în transformarea unui fost sediu de partid din Bulevardul Aviatorilor din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol.

Administraţia Prezidenţială a transmis, luni, că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE