Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președinția, despre vila din Aviatorilor: Nu există nicio solicitare din partea președintelui României

Administrația Prezidențială susține că nu a transmis niciun fel de solicitare RA-APPS pentru atribuirea unei locuințe de protocol cu destinația de reședință, după încetarea mandatului de președinte al României al lui Klaus Iohannis.

Răspunsul Președinției, pentru Euronews România, vine după dezvăluirile unei investigații Recorder conform căreia RA-APPS ar plăti 7 milioane de euro ca să transforme o clădire de protocol într-o locuință destinată unei singure familii.

Administrația Prezidențială: Nu există nicio solicitare din partea Președintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administrației Prezidențiale pentru atribuirea unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinația de reședință după încetarea mandatului de Președinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, cu modificările și completările ulterioare.

Vila are 1200 de metri pătrați

Statul ar investi o sumă uriașă pentru renovarea unei vile istorice din Capitală. Vorbim de o clădire de 1200 de metri pătrați. Este prevăzută cu subsol, parter și etaj. Are și un garaj.

La etaj, ar urma să fie două dormitoare, două săli de sport, două sere și un dressing uriaș. La parter, ar urma să fie un birou cu acces separat, doup linving-uri (două pentru familie, unul pentru oaspeți), spațiu de luat masa, o cămară și un alt dressing.

Pe acoperiș, vor fi instalate panouri fotovoltatice. Legea prevede că singurul care este obligat să suporte cheltuielile cu întreținerea, după ce primește o vilă de la RA-APPS, este fostul președinte de stat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE