Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale, ”dacă partidul va solicita acest lucru”

Nicolae Ciucă, președintele PNL și fostul premier la României, nu exclude o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din septembrie 2024, dacă partidul îi va cere acest lucru.

Sâmbătă, într-o intervenție la Antena 3, Rareș Bogdan a spus că președintele PNL este ”obligat” să accepta candidatura, dacă partidul îi va cere acest lucru. ”Nu are ce face, pentru că îl obligăm, e simplu. Sunt unul dintre care va sta oră de oră și zi de zi, ca să accepte candidatura. Deci nu prea are ce face, pentru că, în momentul în care partidul îți cere (..) nu prea ai ce face.”, a spus vicepreședintele PNL.

Nicolae Ciucă: ”Partidul este suveran”

"Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare", a afirmat Ciucă, la sediul central al PNL, potrivit Agepres.

Potrivit președintelui PNL, coaliția de guvernare nu a discutat despre un candidat comun la alegerile prezidențiale, dar nici despre liste comune la alegerile parlamentare. Până acum, cele două partide s-au înțeles asupra unei liste comune la alegerile europarlamentare și a candidaților comuni pentru alegerile locale din București.

La nivel național, vor fi situații în care cele două partide vor avea candidați comuni, dar și orașe în care PSD și PNL vor fi adversari.

"Sunt ipoteze, dar, în momentul de faţă, niciuna nu este pe masă, nu s-a discutat deloc. Aici e o analiză care se va petrece după ce vom avea rezultatele după ziua de 9 iunie şi, în funcţie de aceste rezultate, vom avea fiecare dintre noi concluziile respective şi se vor transforma în decizii. Nu putem să vorbim de listă comună (pentru alegerile parlamentare - n.r.), lista comună se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun (la alegerile prezidenţiale - n.r.)", a explicat preşedintele PNL.

Calendarul alegerilor din 2024

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE