Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă a fost ales președinte al Senatului. Care au fost marii absenți de la vot

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a fost ales, marți, în funcția de președinte al Senatului. La doar o zi după ce și-a dat demisia de la conducerea Guvernului, senatorii partidelor din coaliția de guvernare l-au ales pe Ciucă la conducerea Camerei superioare a Parlamentului.

13/06/2023 , 11:14

Nicolae Ciucă, prima reacție după ce a fost ales președinte al Senatului

”Am dorit ca după acordarea votului de încredere de către membrii Senatului României să le mulțumesc în primul rând pentru modul în care au sprijinit activitatea Guvernului și proiectele de lege prin care am pus în aplicare programul de guvernare și am îndeplinit obiectivele care vor continua să vizeze procesul de modernizare și reformă a instituțiilor statului român.

Îmi exprim din această nouă poziție disponibilitatea de a putea să muncim la fel ca nivelul Senatului și la nivelul Camerei Deputaților. Activitatea Legislativului să fie îndreptată spre aceste proiecte de legi de care România are atâta nevoie”, a afirmat Nicolae Ciucă, noul președinte al Senatului.


Senatul s-a reunit, marți, de la ora 10:00, în plen, pentru alegerea noului președinte al Camerei superioare a Legislativului.

Parlamentarii din coaliția de guvernare l-au susținut pentru această funcție pe liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a fost ales în funcția de președinte al Senatului, cu 88 de voturi pentru și 16 împotriva.

Printre cei mai importanți senatori absenți de la vot se numără fostul premier liberal Florin Cîțu, Tanczos Barna (UDMR, ministrul interimar al Mediului) și Cseke Attila (UDMR, ministrul interimar al Dezvoltării).

Nicolae Ciucă şi-a depus luni mandatul de prim-ministru pentru a putea fi demarate procedurile privind rotativa guvernamentală.

Pe 29 iunie 2022, Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, iar de atunci interimatul este asigurat de Alina Gorghiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE