Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PORTRET: Natalia Intotero, votată de PSD pentru a prelua Ministerul Familiei, după demisia Gabrielei Firea

Natalia Intotero a fost votată de PSD pentru a prelua portofoliul Ministerului Familiei, după ce Gabriela Firea a demisionat vineri.

În cadrul aceleiași ședințe, Simona Bucura-Oprescu a fost votată de PSD pentru funcția de ministru al Muncii.

Portret: Natalia Intotero, propusă la Ministerul Familiei

Natalia - Elena Intotero (47 de ani) este deputat PSD de Hunedoara și președinte al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților. A condus Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Dăncilă, în perioada ianuarie 2018 - aprilie 2019 și iunie 2019 - noiembrie 2019.

A absolvit Liceul pedagogic ''Sabin Drăgoi'' Deva (1990-1995), apoi cursurile Colegiului de Institutori Limba Engleză din cadrul Universităţii de Vest, Timişoara (1999-2002) şi pe cele ale Facultăţii de Limba şi Literatura Română - Limba şi Literatura Engleză (2002-2006), obţinând diploma de profesor, potrivit site-ului www.cdep.ro.

A urmat, de asemenea, cursurile Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la Universitatea "Spiru Haret' Bucureşti (2003-2007), obţinând diploma de expert în relaţii internaţionale şi studii europene, precum şi cursuri de management politic la Institutul Social Democrat "Ovidiu Şincai" din Bucureşti, obţinând diploma de master în management politic (2005). A mai urmat cursuri de management educaţional (2011), Colegiul Naţional de Apărare (2008) şi este absolventă a cursului postuniversitar la Institutul Diplomatic Român (2008).

A fost institutor la Şcoala Generală "Horea, Cloşca şi Crişan" din Brad (sept. 1995-iun. 2004); profesor la Şcoala Generală "Mircea Sântimbreanu" Brad şi consilier municipal Brad (iun.-aug. 2004), profesor-grad didactic I la Şcoala Generală "Mircea Sântimbreanu" Brad şi consilier judeţean Hunedoara, membru în comisia de analiză a asocierii şi colaborării cu alte autorităţi ale administraţiei publice, instituţii şi agenţi economici din ţară şi străinătate precum şi dezvoltare regională din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, membru în comisia pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, problemele minorităţilor, respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor cetăţeneşti din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara (aug. 2004-iun. 2008); director la Şcoala Generală "Horea, Cloşca şi Crişan" Brad, consilier judeţean - Hunedoara, în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara - membru în Comisia de învăţământ, cultură şi sănătate, vicepreşedinte al Comisiei juridice, membru în Consiliul Director la Direcţia Generală pentru Asistenţa şi Protecţia Copilului Hunedoara (iun. 2008-mart.2009); director adjunct la Colegiul Naţional "Avram Iancu" Brad (oct. 2009-mart.2011).

În perioada martie-octombrie 2009 a fost secretar de stat (Relaţii Interinstituţionale) în Ministerul Afacerilor Externe, iar în perioada mai 2012-decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni din Guvernul României.

La alegerile legislative din 2012 a fost aleasă deputat din partea Partidului Social Democrat în circumscripţia electorală nr.22 Hunedoara, colegiul uninominal nr. 2. În legislatura 2012-2016 a fost vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă, precum şi vicelider (din sept. 2016) al Grupului parlamentar al PSD.

A obţinut un nou mandat de deputat în urma alegerilor legislative din 11 decembrie 2016, în circumscripţia electorală nr.22 Hunedoara. În actuala legislatură a fost vicelider al Grupului parlamentar al PSD (până în febr. 2018), vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă (până în febr. 2018). Este membru în Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

Gabriela Firea, demisie din Guvern și din funcția de președinte PSD București

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a demisionat din Guvern și din funcția de președinte al PSD București, în contextul scandalului ”azilelor groazei”. Firea a fost chemată vineri la Palatul Victoria de premierul Marcel Ciolacu. După aproximativ o oră de discuții, ministrul Familiei a decis să demisioneze.

Este a doua demisie din Guvern, de la declanșarea scandalului ”azilelor groazei”. Joi, ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat din Guvern, după ce instituția pe care o conduce primise încă de la începutul anului sesizări privind azilele groazei, însă acesta nu a intervenit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE