Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

NASA intră în linie dreaptă cu pregătirea misiunii Artemis 1. Lansarea rachetei SLS, programată pe 29 august

Ambițiosul program Artemis al NASA, care vizează trimiterea primei persoane de culoare și a primei femei pe Lună până în 2024, nu a fost lipsit de dificultăți, iar prima etapă, o orbită lunară fără echipaj uman de către o navă spațială capabilă să transporte oameni, se apropie cu pași repezi, potrivit euronews.com.

Pe 29 august, agenția spațială va începe Artemis 1, misiunea de a trimite capsula echipajului Orion pe orbita Lunii înainte de a se întoarce pe Pământ într-un zbor de testare care va marca, de asemenea, prima lansare a puternicei rachete Space Launch System (SLS). Se preconizează că expediția va dura în total 42 de zile. Marți seară, racheta lunară a NASA s-a întors la rampa de lansare, semn că pregătirile continuă.

Din 2024, astronauții vor călători la bordul lui Orion pentru aceeași destinație. Cel mai devreme, americanii vor ajunge din nou pe Lună în 2025.

Pentru eventuala misiune cu echipaj, patru astronauţi urmează să ajungă pe orbita lunară cu ajutorul capsulei Orion, după care doi dintre aceştia vor folosi un vehicul de aterizare pentru a ajunge pe suprafaţa Lunii.

Misiunea îşi propune, de asemenea, să stabilească o "prezenţă durabilă" pe Lună, care va fi folosită în cele din urmă ca bază pentru viitoarele misiuni pe Marte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE