Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Musk amenință că dă Meta în judecată, din cauza Threads. Vlad Andriescu: ”Cele două aplicații sunt identice, nu trebuie să ne ferim de cuvinte”

Elon Musk, cel care deține Twitter, este gata să îl dea în judecată pe Mark Zuckerberg, susținând că acesta ar fi copiat modelul Twitter atunci când a conceput un rival pentru aceasta, Threads. De altfel, un avocat care reprezintă Twitter i-a trimis deja o scrisoare directorului general de la Meta, acuzând această firmă de furt de secrete comerciale prin angajarea unor foști lucrători de la Twitter. În document scrie că Meta s-a implicat într-o însușire sistematică, intenționată și ilegală a secretelor comerciale Twitter.

Vlad Andriescu, redactor-șef start-up.ro: ”Cele două aplicații sunt identice, nu trebuie să ne ferim de cuvinte. Aplicația Threads de la Meta e o variantă mai simplificată de Twitter pentru că Meta nu a apucat încă să adauge toate funcționalitățile, dar nu e un secret că Facebook, Instagram și alte produse create de Zuckerberg au acest obicei de a se uita în piață, a vedea ce merge și a copia fără jenă. Threads e simplificat. Dacă la Twitter avem posibilitatea de a urca video, în Threads vorbim momentan doar de statusuri scrise, dar se vor integra pe măsură, au promis cei de la Meta, inclusiv faptul că nu pot să îți ștergi contul de Threads, decât dacă îl ștergi și pe cel de Instagram, ele sunt conectate.”

Vor ajunge cei doi în instanță?

În urmă cu o lună, Elon Musk şi Mark Zuckerberg, s-au provocat pe reţelele lor sociale şi s-au invitat unul pe celălalt la o confruntare fizică într-o cuşcă pentru a-şi etala cunoştinţele de arte marţiale. Deși această dispută a rămas la nivel de social media, o confruntare într-o instanță de judecată ar putea deveni realitate.

Vlad Andriescu, redactor-șef start-up.ro: ”Un proces poate fi justificat din perspectiva lui Elon Musk, însă, din perspectiva Silicon Valley și a produselor de tipul acesta, nu e noutate. Va fi un proces, fără îndoială, dar cred că va depinde foarte mult de popularitatea pe termen lung.”

De când a preluat compania, Elon Musk a concediat numeroși angajați, inclusiv persoane cu funcții importante, în încercarea de a reduce costurile. Nu este exclusă posibilitatea ca mulți dintre inginerii concediați de Musk să fie angajați la Meta.

Vlad Andriescu, redactor-șef start-up.ro: ”Depinde foarte mult de acei ingineri. Twitter a dat afară foarte mulți oameni și e probabil ca mulți ingineri să fi fost angajați de Meta. Nu ar fi surprinzător, mai ales luând în calcul ce s-a întâmplat la Twitter de când a fost achiziționat de Elon Musk. Acele demisii în masă nu au fost foarte controlate de către Elon Musk, nu au fost disponibilizări obișnuite, deci, nu știm exact ce fel de contracte au avut acei ingineri și dacă au fost angajați imediat de către Facebook. ”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE