Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moartea lui Matthew Perry, din cauza "efectelor acute ale ketaminei", anchetată de poliția din LA

Circumstanțele în care actorul Matthw Perry a murit vor fi anchetate de poliția din Los Angeles, informează AFP, potrivit Agerpres.

Actorul Matthew Perry a murit la 54 de ani, pe 28 octombrie 2023, fiind găsit inconștient de către asistenta sa într-un jacuzzi, în locuința personală din Los Angeles.

Autopsia a arătat că actorul, cunoscut pentru rolul din serialul ”Friends”, a murit din cauza "efectelor acute ale ketaminei". Printre factorii care au dus la deces se numără și "înecul, boala coronariană şi efectele buprenorfinei", analgezic utilizat pentru a trata tulburările ce apar din cauza consumului de opioide.

"Modalitatea morţii este accidentul", a confirmat Departamentul de medicină legală din Los Angeles.

De ce este anchetată moartea lui Matthew Perry

Moartea sa face acum obiectul unei investigații, iar anchetatorii sunt interesați să afle modul în care Matthew Perry a obținut ketamina, în condițiilr în care nu a avut o şedinţă de injectare supravegheată cu câteva zile înainte de deces. Medicii folosesc adesea ketamina ca anestezic, iar cercetătorii au studiat utilizarea acesteia ca tratament pentru depresie.

Unii o utilizează, însă, ilegal pentru efectele sale halucinogene.

Matthew Perry a luptat ani de zile cu abuzul de substanțe

În timpul vieţii, Perry a vorbit deschis despre lupta sa cu abuzul de substanţe şi cu dependenţa şi a înfiinţat chiar un adăpost pentru bărbaţii care se confruntă cu probleme similare.

Perry s-a luptat, din tinerețe, cu dependența de alcool și droguri, iar problemele sale cu legea au început de la vârsta de 10 ani. De altfel, alături de alți colegi, Matt l-a bătut atunci pe cel care avea să devină prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, cu care a fost coleg de școală.

La 14 ani, Matthew Perry a început să consume alcool și a mărturisit ulterior că obișnuia să bea zilnic până la 18 ani. În 2018, el a fost internat într-un spital, din cauza unei probleme la colon, provocate de consumul de opioide.

După dispariţia sa, a fost înfiinţată în numele său o fundaţie ce îşi propune să îi ajute pe cei care se luptă cu dependenţa de substanţe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE