Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine a fost Matthew Perry, actorul găsit mort în locuința sa. Primele declarații ale familiei

Matthew Perry a murit pe 28 octombrie, la vârsta de 54 de ani. Actorul, cunoscut pentru rolul lui Chandler Bing, din serialul Friends, a fost găsit fără suflare în cadă, în locuința sa din Pacifric Palisades, Los Angeles.

Născut pe 19 august 1969, în Williamstown, Massachusetts, Matthew Perry a ieșit la rampă în 1994, odată cu serialul de comedie Friends. Pentru rolul său, el a câștigat "Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series" în anii 1995, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 și 2003.

Cine a fost actorul Matthew Perry

Mama lui Matthew, Suzanne Marie Morrison, este o jurnalistă de origine canadiană, care a fost și purtator de cuvânt al prim-ministrului canadian Pierre Trudeau. Tatăl lui Matt, John Bennett Perry, este actor și fost fotomodel.

Părinții s-au despărțit când Matthew Perry avea doar un an, iar el a fost crescut de mama sa. Timp de câțiva ani, Matt a locuit în Canada, la Toronto și Montreal. El mai are trei surori vitrege și un frate vitreg, din partea mamei sale, care s-a recăsătorit. Tatăl său s-a recăsătorit și el, iar Matt are și din partea tatălui o soră vitregă.

La aflarea veștii decesului, familia sa a avut prima reacție pentru revista People: "Suntem distruși de pierderea tragică a fiului și fratelui nostru iubit. Matthew a adus atât de multă bucurie lumii, atât ca actor, cât și ca prieten. Voi toți ați însemnat atât de mult pentru el și apreciem acest val extraordinar de iubire pentru el".

Matthew Perry a cochetat cu actoria de la 10 ani

Perry s-a luptat, din tinerețe, cu dependența de alcool și droguri, iar problemele sale cu legea au început de la vârsta de 10 ani. De altfel, alături de alți colegi, Matt l-a bătut atunci pe cel care avea să devină prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, cu care a fost coleg de școală.

La 14 ani, Matthew Perry a început să consume alcool și a mărturisit ulterior că obișnuia să bea zilnic până la 18 ani. În 2018, el a fost internat într-un spital, din cauza unei probleme la colon, provocate de consumul de opioide.

Un amănunt mai puțin știut este că Matthew Perry a practicat tenisul la nivel de juniori și chiar devenise, la un moment dat, un tânăr despre care specialiștii spuneau că avea perspective foarte bune.

La 15 ani, Matthew Perry s-a mutat în Los Angeles, alături de tatăl său, care este și el actor. Atunci a fost convins că actoria i se potrivește cu adevărat, deși mai avusese roluri mici și mai devreme, chiar de la vârsta de 10 ani. Matt a și jucat împreună cu tatăl său tocmai în serialul Friends, în 1988.

  • Matthew Perry a fost nominalizat la Primetime Emmy Award, după ce a jucat în The West Wing (2003) și The Ron Clark Story (2006).
  • În Friends, Matthew Perry a jucat alături de Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow și David Schwimmer.
  • În 2002, Friends a câștigat premiul Emmy pentru cel mai bun serial de comedie.
  • Perry spunea că a câștigat 22.500 de dolari pentru episodul pilot din Friends și că salariul său a ajuns la 1.100.040 de dolari pe episod, până la sfârșitul serialului, potrivit publicației Variety.
  • După serialul Friends, care a avut loc în intervalul 1994 - 2004, Matthew Perry a jucat în The Ron Clark Story (2006), iar apoi în Studio 60 on the Sunset Strip (2006 - 2007).
  • Matt Perry a jucat în 14 filme și în 40 de seriale, dar și în trei piese de teatru.
  • Perry a fost niminalizat la 24 de premii, dintre care a câștigat trei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE