Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacții după moartea lui Matthew Perry: "Lumii întregi îi va fi dor de tine"

Matthew Perry, starul din Friends, a murit la vârsta de 54 de ani. Celebrul actor american a fost găsit decedat sâmbătă în locuința sa din Los Angeles.

Vedete și studiouri de la Hollywood au reacționat după moartea actorului.

Warner Bros. Television Group, care a produs serialul Friends, l-a descris pe Matthew Perry, un actor nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy, drept "un geniu al comediei".

"Suntem devastaţi de vestea despre moartea dragului nostru prieten Matthew Perry. Matthew a fost un actor incredibil de talentat şi o parte importantă din familia Warner Bros. Television Group. Impactul geniului său comic s-a făcut simţit în lumea întreagă, iar moştenirea lui va trăi în inimile multor oameni. Este o zi sfâşietoare şi transmitem dragostea noastră către familia, rudele lui şi tuturor fanilor săi devotaţi", potrivit unui comunicat publicat în The Times, scrie Agerpres.

Postul de televiziune NBC, care a difuzat serialul Friends din 1994 până în 2004, a publicat la rândul său un comunicat de presă.

"Suntem incredibil de întristaţi de moartea mult prea prematură a lui Matthew Perry. El a adus atât de multă bucurie pentru milioane de oameni din lumea întreagă prin sincronizarea lui comică perfectă şi inteligenţa sa ironică. Moştenirea lui va continua să trăiască în sufletele multor generaţii".

Maggie Wheeler, Janice din Friends: "Ce pierdere uriaşă"

Actriţa Maggie Wheeler, colega sa distribuţie din Friends, care a interpretat-o pe iubita lui din acest serial, Janice, i-a adus starului decedat un tribut emoţionant prin intermediul unui mesaj publicat pe Instagram: "Ce pierdere uriaşă! Lumii întregi îi va fi dor de tine, Matthew Perry. Bucuria pe care ai adus-o unui număr atât de mare oameni în viaţa ta mult prea scurtă va trăi mai departe. Mă simt binecuvântată pentru fiecare moment creativ pe care l-am împărtăşit cu tine".

Morgan Fairchild, actriţa care a interpretat-o pe mama personajului Chandler Bing, s-a declarat la rândul ei devastată de vestea morţii starului american.

"Am inima frântă după moartea prematură a 'fiului' meu, Matthew Perry", a scris ea pe reţeaua de socializare X. "Moartea unui tânăr actor atât de talentat reprezintă un şoc. Transmit dragostea mea şi condoleanţe prietenilor şi familiei sale, în special tatălui său, John Bennett Perry, cu care am colaborat la serialele Flamingo Road şi Falcon Crest. Dumnezeu să te odihnească, Matthew Perry!".

Selma Blair a publicat şi ea un mesaj pe Instagram: "Cel mai vârstnic iubit al meu. Cu toţii l-am iubit pe Matthew Perry, în special eu. În fiecare zi. L-am iubit necondiţionat. Şi el pe mine. Sunt devastată. Am inima frântă. Vise plăcute, Matty. Vise plăcute".

Mira Sorvino, care a jucat alături de Matthew Perry în lungmetrajul de televiziune Parallel Lives din 1994, a spus că umorul starului american era "unic".

"O, nu! Matthew Perry! Suflet blând şi tulburat! Fie ca tu să găseşti pace şi fericire în Rai, să-i faci pe toţi să râdă cu umorul tău unic!", a scris Mira Sorvino pe reţeaua de socializare X.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau - coleg de clasă cu Matthew Perry în şcoala primară - i-a adus şi el un omagiu actorului hollywoodian.

"Moartea lui Matthew Perry este şocantă şi tristă. Nu voi uita niciodată jocurile noastre din curtea şcolii şi mai ştiu că oamenii din lumea întreagă nu vor uita niciodată bucuria pe care el le-a adus-o. Îţi mulţumim pentru toate râsetele pe care ni le-ai provocat, Matthew. Ai fost iubit şi ne va fi dor de tine", a scris Justin Trudeau pe reţeaua de socializare X.

Meredith Salenger, care l-a cunoscut pe starul american la vârsta de 16 ani şi alături de care a jucat în drama din 1988 A Night in the Life of Jimmy Reardon, a publicat şi ea un mesaj pe reţeaua de socializare X: "O, nu, nu, nu, nu! O, Doamne! Inima mea e frântă. Matty... Eu şi Matthew ne cunoşteam de când aveam 16 ani. Dumnezeule! Nu am cuvinte. Odihneşte-te în pace, dragul meu Matthew Perry!".

Melissa Rivers a transmis şi ea condoleanţe familiei actorului Matthew Perry, colegul ei de clasă din timpul liceului: "Un coleg de clasă din liceu a murit azi. Sunt atât de tristă. Ai plecat prea repede dintre noi. Odihneşte- în pace!".

Rumer Willis a publicat un mesaj pe Instagram story în care a vorbit despre timpul petrecut alături de Matthew Perry şi de tatăl ei, Bruce Willis, pe platourile de filmare ale filmelor The Whole Nine Yards şi The Whole Ten Yards.

"Era atât de amabil, de amuzant şi de dulce cu mine şi cu surorile mele, iar comedia lui şi acele filme mă fac să râd şi acum foarte tare", a declarat ea.

Actriţa premiată cu Oscar Octavia Spencer a deplâns şi ea moartea lui Matthew Perry printr-un mesaj distribuit pe Instagram: "Sunt incredibil de tristă după ce am aflat astăzi vestea despre moartea lui Matthew Perry. Talentul său oferit lumii întregi va fi ţinut minte pentru totdeauna. Transmit toată dragostea mea familiei lui Matthew, prietenilor, colegilor lui şi milioanelor sale de fani din lumea întreagă".

Matthew Perry a devenit cunoscut datorită personajului Chandler din serialul TV de mare succes Friends, difuzat timp de 10 sezoane între 1994 şi 2004 şi în care a jucat alături de Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc şi Lisa Kudrow. Cei cinci actori nu au reacționat public la vestea morții lui Perry la momentul publicării acestui articol.

Acest serial i-a transformat în celebrităţi de talie mondială pe toţi cei şase protagonişti, care au interpretat în "Friends" un grup de şase tineri adulţi care îşi petreceau timpul liber în apartamentele lor şi în "Central Perk", o cafenea fictivă din Manhattan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE