Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Matthew Perry a murit din cauza "efectelor acute ale ketaminei"

Matthew Perry, celebrul actor care l-a interpretat pe Chandler Bing în sitcomul Friends, a murit din cauza "efectelor acute ale ketaminei".

Anunțul a fost făcut de Departamentul de medicină legală al comitatului Los Angeles, după o examinare post-mortem, transmite PA Media/dpa, citat de Agerpres.

Matthew Perry a murit la vârsta de 54 de ani. Acesta a fost găsit "în stare de inconştienţă în piscina reşedinţei sale" pe 28 octombrie, după care a fost pronunţat decesul.

Accident provocat de efectele ketaminei

O examinare post-mortem a concluzionat că Perry a murit din cauza efectelor acute ale ketaminei. Printre factorii care au dus la deces se numără și "înecul, boala coronariană şi efectele buprenorfinei", analgezic utilizat pentru a trata tulburările ce apar din cauza consumului de opioide.

"Modalitatea morţii este accidentul", a confirmat Departamentul de medicină legală.

Conform medicului legist Raffi Djabourian, "la nivelurile ridicate de ketamină găsite în mostrele de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi atât suprastimularea cardiovasculară cât şi depresia respiratorie".

"Înecul contribuie ca urmare a probabilităţii scufundării în piscină după ce şi-a pierdut conştienţa; boală arterială coronariană contribuie din cauza exacerbării efectelor miocardice induse de ketamină asupra inimii", a declarat medicul.

Lupta actorului cu abuzul de substanțe

În timpul vieţii, Perry a vorbit deschis despre lupta sa cu abuzul de substanţe şi cu dependenţa şi a înfiinţat chiar un adăpost pentru bărbaţii care se confruntă cu probleme similare.

După dispariţia sa, a fost înfiinţată în numele său o fundaţie ce îşi propune să îi ajute pe cei care se luptă cu dependenţa de substanţe.

Co-starul din Friends, Jennifer Aniston, care a interpretat-o pe Rachel Green, a fost printre cei care au solicitat public sprijinirea acestei fundaţii înfiinţată pentru a-i onora moştenirea.

Cauza morţii a fost făcut publică la câteva zile după ce Aniston a dezvăluit că discutase cu el prin mesaje în dimineaţa zilei în care a murit, descriindu-l pe Matthew Perry ca fiind "fericit şi sănătos".

"Vreau ca oamenii să ştie că el chiar era sănătos şi îşi îmbunătăţea sănătatea. Era angajat într-un demers. A muncit atât de mult. S-a confruntat într-adevăr cu o (n.r. situaţie) dură", a declarat Jennifer Aniston pentru Variety.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE