Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Misiune umanitară a MApN: Forele române au transportat medicamente și produse medicale în sprijinul sinistraţilor sirieni

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a executat, sâmbătă, o misiune de asistenţă umanitară internaţională în sprijinul Republicii Arabe Siria.

Forțele MApN au transportat medicamente şi produse medicale, în contextul eforturilor de combatere a efectelor negative ale cutremurului din 6 februarie, a informat Ministerul Apărării Naţionale.

Misiunea, executată la solicitarea DSU

Potrivit sursei citate, misiunea s-a executat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Aeronava a decolat de la Baza 90 Aeriană Otopeni, în jurul orei 11,00, cu destinaţia Adana, Turcia.

Donaţia de medicamente a fost realizată, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, de companii farmaceutice private, respectiv Zentiva Group, Antibiotice Iaşi şi Terapia SA.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact din partea României, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Republica Siria pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de cutremurul de peste 7 grade Richter manifestat pe teritoriul acestora. Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unor cantităţi de produse medicale.

Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul UE, permiţând acordarea asistenţei coordonate, eficace şi rapide în sprijinul populaţiilor afectate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE