Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Gruparea Hamas dispune în continuare de ''capacităţi importante'' în Fâşia Gaza, afirmă Casa Albă

Publicat de: Euronews

Hamas dispune în continuare de "capacităţi importante" în Fâşia Gaza, după aproape trei luni de operaţiuni israeliene împotriva mişcării palestiniene, a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, scrie AFP.

"Credem că reducerea şi înfrângerea capacităţilor Hamas de a efectua atacuri în interiorul Israelului este un obiectiv absolut realizabil pentru forţele militare israeliene", a declarat John Kirby.

"Acest lucru se poate realiza, militar", a adăugat el, afirmând că armata israeliană poate "elimina ameninţarea pe care Hamas o reprezintă pentru poporul israelian".

Dar "ideologia sa va fi eliminată? Nu. Şi este probabil ca grupul să fie distrus? Probabil că nu", a subliniat purtătorul de cuvânt.

"Hamas dispune în continuare de capacităţi importante în Fâşia Gaza"

Întrebat despre numărul de membri ai Hamas care mai "rămân de eradicat", John Kirby a spus că are estimări, fără a dori să intre în detalii.

"Dar Hamas dispune în continuare de capacităţi importante în Fâşia Gaza", a declarat el.

Refuzând să analizeze operaţiunile militare israeliene, John Kirby a spus că Hamas nu este "doar o colecţie bizară de terorişti".

"Aceşti tipi sunt organizaţi ca o armată", a spus el.

Israelienii "au avut, însă, un impact asupra capacităţii Hamas de a comanda şi organiza, de a-şi reînnoi resursele şi, sincer, de a-şi conduce trupele", a mai declarat purtătorul de cuvânt.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE