Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Minivacanța de Paște se încheie cu amenzi pentru șoferii care nu au respectat limita de viteză

Publicat de: Euronews

Șoferii care s-au întors spre casă după minivacanța de Paște au fost întâmpinați pe principalele artere de agenții de la Poliția Rutieră. În perioada de sărbători, drumurile au fost supravegheate zilnic de 1.600 de polițiști.

Aceștia verifică dacă șoferii respectă viteza legală, dar și dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

Pe Autostrada A3, în numai o oră de supraveghere, peste de 20 de șoferi care au depășit 130 de kilometri oră au fost opriți și sancționați.

Acțiune comună cu polițiștii din UE

Polițiștii din România și cei din celelalte state membre UE au în această perioadă o acțiune comună pentru respectarea limitelor de viteză legale și prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesivă.

"Se va acționa în special pentru depistarea și sancționarea celor care încalcă regim de viteză, având în vedere că în această săptămână la nivel național se desfășoară concomitent cu acțiuni ale polițiilor naționale din celelalte state membre UE, pentru depistarea celor care nu respectă viteză", potrivit lui Cristian Andrieș, comisar-șef Direcția Rutieră IGPR

De la începutul anului și până pe 9 aprilie, în România au avut loc 183 de accidente rutiere grave, în urma cărora 81 de persoane au decedat și 145 au fost rănite grav. Polițiștii recomadă șoferilor să își adapteze viteza la condițiile de drum și la cele meteo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE