Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect: Șoferii care nu își plătesc amenzile în termen de 60 de zile ar putea rămâne fără permis auto, până la achitarea lor

Polițiștii vor să înăsprească regulile pentru conducătorii auto care nu își achită amenzile. Un proiect de lege depus la Senat prevede ca șoferii care nu își achită contravențiile în 60 de zile să aibă permisul suspendat până la plata acestora.

Actul normativ a fost depus şi în Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor pentru dezbatere. Camera Deputaţilor este for decizional pentru adoptarea acestui noi proiect legislativ.

Proiectul de lege vine ca o modificare la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cu modificările şi completările ulterioare a Codului Rutier.

Ce spun inițiatorii proiectului

"Principala problemă este aceea că unitățile administrativ teritoriale nu au instrumente pentru a încasa amenzile și a le transforma, deci, în venit la bugetul local.

Încasarea acestora este posibilă doar după perioade lungi de timp sau niciodată, ceea ce înseamnă o diminuare a bugetului local.

De asemenea, nerealizarea acestui indicator – încasarea amenzilor – implică și o diminuare a cotelor ce sunt repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale, fără ca unitățile administrativ teritoriale să aibă vreo vină.

Prin urmare, în mod automat, se înregistrează o diminuare a bugetului total local respectiv", spun inițiatorii proiectului de lege.

2.000 de amenzi date de polițiști într-o săptămână, pe autostrăzi

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au aplicat, în perioada 13-19 martie, 2.052 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care nu au respectat legislaţia, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului.

"Au fost aplicate 467 de sancţiuni persoanelor care au depăşit limita legală de viteză şi 282 celor care nu foloseau centura de siguranţă.

De asemenea, au fost aplicate 79 de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 31 pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice şi 388 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, marţi, AGERPRES.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE