Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iași: O trecere de pietoni a fost amplasată în câmp. Autoritățile spun că a fost făcută acolo cu un scop

O trecere de pietoni din județul Iași, amplasată în câmp, a stârnit numeroase reacții. Oamenii nu văd utilitatea ei, dar autoritățile județene spun că există un proiect și că trecerea de pietoni a fost trasată pentru că în zonă, la câteva zeci de metri distantă, este o stație de autobuz.

"Pe aici ce pietoni trec?"

Puțini sunt șoferii care încetinesc când văd indicatorul pentru trecerea de pietoni din câmp. Majoritatea cred că era nevoie de o trecere de pietoni în altă parte.

"Aiurea. Face legătura între două câmpuri. Atât. Vedeți vreun om (care să treacă pe aici)? Uite, mă uit până la primul sat. Nu văd nici unul."

"Trebuia să fie trecerea asta în intersecție. Așa e corect. Nu aici unde nu trece nimeni. Măcar în intersecție ar fi fost corect."

"Era potrivită un pic mai încolo! Pe aici ce pietoni trec?"

Trecerea are un scop, spun oficialii

Autoritățile județene spun, însă, că trecerea e făcută cu un scop, acela de a ajuta localnicii care folosesc mijlocul de transport în comun. Doar că stația de autobuz este la câțiva zeci de de metri distanță.

Marius Dangă, vicepreședinte al Consiliului Județean Iași: "Ea a fost plasată de partea cealaltă a intersecției conform codului rutier, la minim 50 de metri de intersecție. Evident, pietonii urmează să circule pe acostamentul drumului, așa cum zice codul rutier, să treacă trecerea de pietoni pe partea cealaltă și să își urmeze drumul către localitatea de domiciliu."

Văzând acea trecere de pietoni într-o fotografie din intersecție, așa pare, că e din câmp în câmp, dar ea oferă o soluție acelor cetățeni care utilizează transportul în comun."

Constantin Hodoroabă, primar Movileni: "Sunt tot felul de glume care circulă pe internet. Da, am văzut și eu, sincer. Și eu m-am amuzat, dar asta e realitatea. A dus-o un pic mai în jos pentru siguranța circulației."

Trecerea de pietoni din câmp nu e singura de pe acest drum județean. La un kilometru distanță, în satul Iepureni, mai este una care pornește din poarta unui om și se oprește tot în câmp. La fel, de-o parte și de alta, șanțurile nu sunt acoperite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE