Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai bun desen despre pace. O elevă din Iași a câștigat un concurs internațional de afișe

O elevă de 13 ani din Iași a câștigat un concurs internațional de afișe pentru pace. În competiția care a avut loc în Statele Unite s-au înscris aproximativ 650 de mii de copii din întreaga lume. Desenul Emmei a fost singurul ales din România pentru a participa la competiție.

Aproximativ 650 de mii de copii au participat

Emma este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național de Artă "Octav Băncilă" din Iași. La doar 13 ani a reușit să pună pe hârtie cel mai frumos afiș de pace din lume. Un desen prin care a vrut să transmită pacea și compasiunea.

”Eu am încercat să reprezint această compasiune printr-o fată indiancă. M-am gândit că ar avea posibilitatea de a susține semnele religioase, trecutul, ADN-ul și serviciile care ne protejează,” a declarat Emma-Andreea Paveliuc, elevă.

Copii de 11 și 13 ani din întreaga lume au fost provocați să creeze un afiș de pace. Au fost mai multe etape ale concursului pe care Emma le-a trecut cu brio. Aproximativ 650 de mii de copii talentați și-au trimis desenele.

”Eu am mai pus și niște steaguri deoarece, din punctul meu de vedere, pacea este susținută de toți. Trebuie ca toți să contribuim. Deoarece suntem ca niște piese de domino. Dacă una dintre țări cade, cădem toți și trebuie să ne ridicăm împreună,” a explicat Emma-Andreea Paveliuc, elevă.

Emma provine dintr-o familie de artiști

”Este un concurs la nivel mondial la care au participat țări din toată lumea și în finala mare, ca să zic, de la New York au fost 120 de desene. Este organizat în România, din câte am înțeles, de peste 30 de ani. A mai luat mențiuni, dar acest premiu este adus de Emma pentru prima oară în România, marele premiu internațional pentru prima dată,” a spus Georgiana Paveliuc, mama Emmei.

”Ea, oricum, este o fire muncitoare. A muncit foarte mult la acest desen. Mai mult de o săptămână, cred. Opt ore pe zi. Este fascinantă această realizare mare a ei, a Iașiului, a României,” a declarat Petran Paveliuc, tatăl Emmei.

Emma provine dintr-o familie de artiști din Iași, iar talentul, pe care îl moștenește de la mama ei,  s-a văzut încă de la o vârstă fragedă. Desenul a fost făcut sub îndrumarea profesoarei de desen de la Colegiul Național de Artă "Octav Băncilă" din Iași.

”Noi suntem foarte bucuroși pentru realizarea aceasta importantă a Emmei și a școlii. A făcut o lucrare de dimensiuni mari și, bineînțeles, care reflectă nu numai volumul de muncă, ci și o inteligență artistică deosebită,” a declarat Miea Grivincă, profesoară de desen.

Pe lângă aprecierea la nivel internațional al desenului său, Emma va primi și un premiu în valoare de cinci mii de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE